Deze keto wrap met roomkaas en zalm is lekker, snel en makkelijk. Hij is stevig genoeg om mee naar school of werk te nemen. Je kan deze keto wrap met roomkaas en zalm ’s ochtends voordat je de deur uit gaat maken of de avond van te voren en in de koelkast bewaren.
Nu het weer warmer wordt is het wel belangrijk om deze wraps gekoeld te houden als je ze mee naar werk neemt of bijvoorbeeld op een picknick. Als je op je werk een koelkast hebt is dat natuurlijk geen probleem, maar anders is een koeltasje met een koelelement ook een goede oplossing.
Hele dunne wrap
De wrap bestaat uit een goed los geklopt ei. Met één ei maak je 4 kleine wraps. De truc is om de wrap zo dun mogelijk op een heel laag vuur te maken. Zo kookt hij mooi gaar zonder te verkleuren (hij blijft dus lichtgeel).
Party food
Je kan natuurlijk ook meerdere wraps met roomkaas en zalm maken en ze in stukjes snijden als hapjes. Dit gerecht is dus ook heel geschikt als party food.
Roomkaas met kruiden
Je kan de wrap met vers gemaakte kruidenkaas vullen (met of zonder zalm) of met kant-en-klare roomkaas waar je wat verse kruiden doorheen mengt. Ik vind verse dille lekker met zalm, maar je kan natuurlijk net zo goed andere kruiden, bijvoorbeeld bieslook of koriander of platte peterselie, er door heen mengen. En je hoeft natuurlijk niet eens kruiden toe te voegen, gewoon roomkaas en zalm is ook heel lekker, zeker als je al wat kruiden in het beslag van je wrap hebt gedaan.
Keto wrap met roomkaas en gerookte zalm
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 50 gram roomkaas
- 1 eetlepel dille of andere verse kruiden (optioneel)
- 30 gram gerookte zalm
- 1 ei
- 0.5 theelepel kokosolie
- snufje cayenne peper
- peper en zout
Instructies
Wrap
- Klop het ei goed los in een kom. Met 1 ei kan je één wrap in een kleine koekenpan maken.
- Smelt de kokosolie op matig vuur in een kleine koekenpan. Gebruik een kwastje om de olie over de hele bodem van de pan uit te spreiden.
- Schenk het losgeklopte ei in de koekenpan en beweeg de pan op en neer, zodat de hele bodem bedekt is. Laat 30 seconden bakken op laag vuur.
- Maak de randjes los met een siliconen spatel en draai de omelet voorzichtig om, zodra het ei niet meer druiperig is. Je kan dit doen door hem op een deksel of bord te laten glijden en hem dan omgekeerd terug de pan in te laten glijden. Laat de andere kant in ongeveer 30 seconden gaar worden en haal dan uit de pan. De omelet moet mooi lichtgeel zijn.
- Zodra de omelet klaar is, laat je hem op een bord wat afkoelen en maak je de vulling.
Vulling
- Snij of knip de dille in kleine stukjes en doe in een kom.
- Doe hier de roomkaas bij en de in kleine stukjes gesneden of geknipte zalm. Meng door elkaar heen. Voeg een piepklein beetje cayenne peper toe en meng goed door. Proef even en maak dan op smaak met peper en zout.
- Smeer een laagje op de wrap en rol de wrap op. Snij de wrap doormidden en bewaar in de koelkast totdat je hem gaat eten.