prostaat kanker

Keto dieet en prostaatkanker

De Universiteit van Maryland is een onderzoek (clinical trial) aan het doen naar het keto dieet (KD) om de voortgang van prostaat kanker te stoppen/vertragen bij mannen met overgewicht/obesitas.

Op het moment kan prostaatkanker is veel gevallen succesvol worden behandeld door middel van chirurgie, bestraling, high-intensity focused ultrasound en cryotherapie. Echter zijn hier een aantal bijwerkingen en daarom wordt er soms voor gekozen om een behandeling gebaseerd op monitoren en afwachten te volgen. Helaas laat data zien dat voor 36%-55% van deze mannen toch binnen 10 jaar de ziekte zich verder ontwikkeld. Dit is vooral het geval voor mannen die overgewicht en/of obesitas hebben. Er lijkt daarom een relatie te zijn tussen overgewicht en prostaatkanker.

De Universiteit van Maryland doet daarom een clinical trial om met het ketogeen dieet de bestaande prostaat kanker therapie voor deze mannen te verbeteren, deels door hen te helpen afvallen maar ook deels doordat ketonen de functie van endogene histone deacetylase (HDAC) kunnen tegengaan en dit kan een rol spelen bij het stoppen van prostaat kanker.

Hier is een link naar de clinical trial informatie. Het keto dieet dat in dit onderzoek wordt gebruikt, is waarschijnlijk niet hetzelfde keto dieet als op dit website. De verhouding tussen de hoeveelheid vetten, eiwitten en koolhydraten is in medische onderzoeken vaak heel precies vastgesteld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.