Informatie over het keto dieet

Het keto dieet is een bijzondere manier van eten, waardoor je gezond en slank kan worden (en blijven!). Vaak begin je met het keto dieet om af te vallen, maar wordt het uiteindelijk een nieuwe leefstijl vanwege de vele gezondheidsvoordelen. 

Op het keto dieet beperk je het aantal koolhydraten dat je eet. Je haalt de meeste energie (calorieën) uit gezonde vetten en eiwitten in plaats van koolhydraten. Door je koolhydraat-inname heel strikt te beperken, blijft je bloedsuikergehalte lager en constanter en blijft ook je insuline niveau lager. Het zijn vooral de grote pieken en dalen in bloedsuikergehalte en insuline die voor een hongergevoel zorgen en uiteindelijk tot (pre)diabetes leiden. Door een constanter bloedsuikergehalte en insuline niveau zal je je dus veel minder hongerig voelen. Bovendien maak je het mogelijk voor je lichaam om vet te verbranden om aan energie te komen zolang je insuline niveau laag blijft. En dit geldt dus ook voor lichaamsvet, zo kan je 24 uur per dag, dag en nacht, vet verbranden. Vet uit je voeding en opgeslagen lichaamsvet. Je kan dus zelfs in je slaap afvallen!

Het doel van het keto dieet is om in ketose te komen. Als je in ketose bent, dan maakt je lichaam ketonen aan en gebruikt je lichaam deze ketonen als brandstof in plaats van glucose. Je bereikt dit door minder dan 20 gram koolhydraten per dag te eten. Vlees, vis, gevogelte en eieren bevatten vrijwel geen koolhydraten en hetzelfde geldt voor gezonde vetten zoals roomboter, olijfolie, kokosolie, etc. Zowel eiwitten als gezonde vetten zijn daarom je belangrijkste energiebronnen. Je vult dit aan met groenten die boven de grond groeien, zoals groene bladgroenten of kruisbloemige groenten (zoals broccoli, bloemkool, etc.). Groenten die onder de grond groeien slaan zetmeel in hun bollen of knollen op en bevatten hierdoor te veel koolhydraten. Als je die groenten eet, raak je namelijk uit ketose en ze zijn daarom niet geschikt voor het keto dieet.  

Direct met het keto dieet beginnen? Lees dan wel eerst de disclaimer.

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.