Zelf hazelnoten roosteren is helemaal niet moeilijk. Bovendien zitten hazelnoten van nature al vol met olie, dus als je zelf je hazelnoten roostert is het helemaal niet nodig, het is zelfs veel gezonder, als je geen pinda-olie of zonnebloemolie toevoegt.
Hazelnoten roosteren is zo gedaan. Toch moet je even geduld hebben, want voordat je de geroosterde hazelnoten kan gebruiken of eten, moet je ze minimaal 1 uur laten afkoelen. Dit is echt heel belangrijk!
Door de hazelnoten te roosteren trekt de olie die van nature in de noot aanwezig is naar de buitenkant. Na het roosteren moet je de olie de tijd geven om weer naarbinnen te trekken. Hoe lang dit duurt, hangt af van het soort noot.
Als je dit niet doet, krijg je noten die droog zijn van binnen en dat komt de smaak niet ten goede. Zonde dus.
Ketotella, snack of door een salade
Ik gebruik geroosterde hazelnoten om ketotella te maken, maar ik doe ze ook regelmatig door een salade.
Geroosterde hazelnoten zijn natuurlijk lekker als snack.
Eet niet meer dan een klein handje, want sommige mensen krijgen een ge-irriteerde anus als ze te veel hazelnoten eten.
Hazelnoten roosteren
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 500 gram bruine hazelnoten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175° celsius.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spreidt de hazelnoten gelijkmatig over de bakplaat uit.
- Rooster de hazelnoten 4 minuten in de oven. Roer ze dan even om met een houten lepel en rooster ze nogmaals 4 minuten.
- Haal de hazelnoten uit de oven en laat ze minimaal 1 uur afkoelen.