Deze gevulde vleesrolletjes zijn een heel makkelijk tussendoortje of lunch voor mee naar school. Ook lekker als party food.
Vleeswaren
Deze gevulde vleesrolletjes kan je met verschillende soorten vleeswaren maken. De meeste vleeswaren bevatten nitriet, glucosestroop en heel veel andere toevoegingen die je liever wilt vermijden. Hier kan je daar meer over lezen.
Voor een keertje zal dit niet zo veel schelen, maar als je regelmatig gevulde vleesrolletjes wilt eten, dan natuurlijk wel.
Ik gebruik daarom de volgende vleeswaren om gevulde vleesrolletjes te maken en haal die bij mijn slager:
- runderrookvlees
- kiprollade
- slagersachterham
Mijn slager maakt deze vleeswaren zelf en voegt geen nitriet en andere toevoegingen toe. Het is natuurlijk wel zo dat deze vleeswaren sneller bederven. Vleeswaren in de supermarkt kunnen heel lang goed blijven, dat komt door alle toevoegingen en juist die toevoegingen wil je niet.
Als je deze vleesrolletjes mee naar school of werk neemt, raad ik aan om je lunchdoos in een koeltasje met koelelement te doen.
Supermarkt
Er zijn wel een aantal soorten vleeswaren zonder nitriet die je in de supermarkt kan kopen. Zo bevatten Prosciutto di Parma en Prosciutto di San Daniele geen nitriet.
Hetzelfde geldt meestal voor rosbief, maar check de verpakking. Zo bevat rookvlees uit de supermarkt namelijk vaak veel toevoegingen, maar dit geldt niet voor rookvlees van je slager. Het is dus echt een kwestie van goed op de etiketten kijken en de ingrediënten checken.
Roomkaas
Ik maak de gevulde vleesrolletjes door een plakje vleeswaren te besmeren met roomkaas met wat kruiden. Ik kies voor Viking roomkaas (Jumbo), Frischa roomkaas (Dirk) of Milsa roomkaas (Aldi), want die bevatten minder koolhydraten en verder geen toevoegingen.
Maak de roomkaas op smaak met wat verse kruiden (bijvoorbeeld platte peterselie, bieslook) of groenten (bijvoorbeeld waterkers, stukjes paprika of komkommer, bosui) en wat peper en zout en/of knoflookpoeder.
Gevulde vleesrolletjes
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 100 gram runderrookvlees
- 100 gram kiprollade
- 100 gram slagersachterham
- 200 gram roomkaas
- 2 eetlepels platte peterselie
- 1 eetlepel fijngeknipte waterkers of tuinkers optioneel
- 0.25 theelepel knoflookpoeder
- snufje zout
- peper naar smaak
Instructies
- Meng de roomkaas met de kruiden en maak op smaak met peper en zout.
- Smeer een dun laagje roomkaas op een plakje vleeswaren en rol het plakje op. Snij het rolletje eventueel doormidden.
- Doe dit met alle plakjes vleeswaren. Rangschik op een schaal of doe in lunchdozen voor school of werk.