Venkel groeit in landen rond de Middelandse zee. Het is dus niet zo vreemd dat venkel in Italië veel populairder is dan in Nederland. Venkel is ontzettend gezond en je zou het daarom een ‘superfood’ kunnen noemen, hier kan je lezen waarom.
Gestoofde venkel met tomaten en vis
De zachte anijs-achtige smaak van venkel gaat heel goed samen met stevige witte vis. Je kan de pluimige uitlopers van de venkel dan gebruiken om de vis mee te vullen (in plaats van dille).
Gestoofde venkel is vooral ook heel lekker gecombineerd met tomaten. Venkel met tomaten is ook een lekker bijgerecht bij dorade. Dorade is een flinke vis, dus je kan hem goed vullen. Echt een aanrader!
Laag in vet
Dit gerecht bevat heel weinig vet. Het is dus belangrijk om het te combineren met een gerecht dat hoog in vetten is of een keto roomsaus toe te voegen. Een andere optie is om een dessert hoog in vetten te eten.

Ingrediënten
- 2 venkelknollen
- 125 gram middelgrote tomaten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 laurierblaadjes
- 60 ml droge witte wijn
- peper en zout
Instructies
- Was de venkel en snij in de lengte door. Snij in een aantal grote stukken.
- Maak de ui en knoflook schoon en snij in kleine stukjes.
- Verwarm de olijfolie in een diepe koekenpan of braadpan op matig vuur en fruit de ui totdat de ui zacht en glazig is. Voeg dan de knoflook en venkel toe. Laat een minuut of 5 zachtjes doorkoken.
- Voeg nu de gewassen en in grote stukken gesneden tomaten toe. Voeg ook het laurierblad, de witte wijn en eventueel extra water toe. Alles moet net onder staan.
- Laat 1 uur zachtjes doorkoken. Voeg peper en zout toe en serveer warm.