Diet delusion van Gary Taubes

Gary Taubes

Gary Taubes is een heel bekende Amerikaanse wetenschaps- en gezondheidsjournalist en hij is mede-oprichter van de liefdadigheidsinstelling Nutrition Science Initiative (NuSI.org).

Hij heeft een heel aantal boeken over koolhydraatarme diëten en de rol van suiker geschreven in hoe mensen dik worden, hoe suiker ons gedrag beinvloed en de rol in een heel aantal ziekten.

The Diet delusion

Gary Taubes zegt niet zo maar wat, maar presenteert heel veel bewijzen. Ik ben zelf op het moment ‘The Diet delusion’ aan het lezen. Hierin legt hij systematisch uit (met heel veel onderzoekgegevens) waarom het niet waar is dat verzadigde dierlijke vetten ongezond zijn, waarom het niet waar is dat je door te veel te eten en te weinig bewegen te dik wordt en nee, je wordt niet dik door gezonde vetten te eten.

Hij presenteert bewijzen hoe andere culturen eten en leven en wat de impact is als ze naar het standaard Westerse dieet met veel koolhydraten, veel suikers, veel bewerkt voedsel switchen.

In dit boek krijg je ondermeer antwoord op de vraag ‘Wat is gezond eten? Wat is een gezond dieet?’ Het boek laat ook zien dat wat je eet direct beinvloedt wat er met je lichaam gebeurt, hoe het ziektes kan veroorzaken en hoe je dit dus kan voorkomen.

Het is een heel goed onderzocht boek en dus niet een boek dat je even op een middag leest. Maar als je dit boek uit hebt, weet je ook wel waar je over praat. Ik raad dit boek dan ook aan als je meer wilt weten over waarom ons huidige Westerse dieet ons te dik en ziek maakt. Dan is het echt een ‘must’ om te lezen!

Bekende boeken van hem zijn:

Deze boeken zijn verkrijgbaar in het Engels en twee boeken zijn ook in het Duits vertaald. Je kan ze ook als e-boek bestellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *