Hoe koolhydraten je hersens beschadigen

‘Grain Brain’ – Effecten van koolhydraten

Ik ben op het moment veel aan het lezen over onze hersenen.

Ik kom namelijk heel veel wetenschappelijke onderzoeken tegen die kijken hoe het keto dieet kan helpen met werkelijk van allerlei hersenaandoeningen: hersentumoren (ook veel andere soorten kanker trouwens), ziekte van Alzheimer, ziekte van Parkinson, ALS, MS, migraine, clusterhoofdpijnen, epilepsie natuurlijk, etc.

Toen kwam ik ook stomtoevallig een interview tegen met Miki Ben Dor over zijn onderzoek (Man The Fat Hunter) naar waarom wij mensen zulke grote hersenen hebben vergeleken met andere aapachtigen.

Van het één kom je bij het ander en zo kwam ik dus David Perlmutter op het spoor. Hij is de schrijver van Grain Brain. Hij is een bekende neuroloog die onderzoek heeft gedaan naar het effect van suiker en koolhydraten op onze hersenen.

Koolhydraten (ja, ook ‘gezonde’ koolhydraten, zoals volkoren tarwe) beschadigen onze hersenen en dit is dus al heel lang bekend in de medische vakliteratuur. Ze kunnen dementie, ADHD, angststoornissen, chronische hoofdpijnen, depressie en nog veel meer veroorzaken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.