Ik gebruik kipworstjes, maar je kan ook runderworstjes in schapendarm bij de Dekamarkt kopen.
Je kan Peter’s Farm kalfsbacon bij Deen supermarkten, Marqt of de Plus kopen. In plaats van kalfsbacon zou je ook gerookte eend kunnen gebruiken.
Zelf laat ik dit er echter uit en gebruik ik lamsburgers (die zijn wat hoger in vet dan burgers van rundvlees, dus ze passen extra goed binnen het keto dieet) en ik gebruik biefstukjes want die zijn lekker snel klaar.
Dit is een uitgebreid ontbijt en het geeft je een goede start van de dag. Het lijkt misschien heel veel werk, maar eigenlijk valt het best mee. De volgorde waarin je dingen maakt is wel belangrijk, want je wilt de biefstuk ook niet te gaar hebben plus hij moet even rusten voordat je hem opdient. Het allerbelangrijkste is om te zorgen dat je de biefstuk op tijd uit de koelkast haalt, zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Als je biefstuk direct uit de koelkast bakt wordt hij taaier en is hij echt veel minder lekker.
Engels ontbijt (zonder varkensvlees)
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
Kipworstjes
- 400 gram kipworstjes
- 40 gram roomboter (of extra vierge olijfolie)
Lamsburgers
- 400 gram lamsburgers
- 40 gram roomboter (of extra vierge olijfolie)
Eieren
- 4 eieren
- 20 gram roomboter (of extra vierge olijfolie)
Biefstuk
- 400 gram biefstuk
- 40 gram roomboter (of extra vierge olijfolie)
Gebakken tomaten
- 270 gram middelgrote tomaten (1 trostomaat weegt ongeveer 90 gram)
- 40 gram roomboter
- 0.5 theelepel tijm
- 0.5 theelepel oregano
Artisjokken
- 200 gram artisjokken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 50° Celsius. En zet een grote serveerschaal die in de oven mag klaar.
- Leg de biefstuk uit de koelkast, zodat de biefstuk op kamertemperatuur kan komen. Anders wordt de biefstuk taai.
Kipworstjes
- Begin met de kipworstjes, want die duren het langste. Smelt de roomboter in een braadpan en bruin de worstjes aan alle kanten op hoog vuur.
- Draai het vuur dan naar matig-hoog en voeg zo nodig een scheutje heet water toe. Laat de worstjes in 10- 15 minuten gaar koken.
- Was de tomaten en dep droog met keukenpapier. Snij de tomaten in stukjes of plakjes.
- Smelt de boter in een koekenpan of kleine braadpan waar de tomaten in passen. Zodra de boter gesmolten is, voeg je de tomaten aan de pan toe.
- Was de kruiden en dep droog. Sprinkel de tijmblaadjes en de oregano over de tomaten. Maak de tomaten ook op smaak met peper en zout. Zodra de tomaten gaar zijn, leg je ze op de serveerschaal en hou je ze warm in de oven.
Lamsburgers
- Smelt de boter in een grillpan of koekenpan. Zodra de boter gesmolten is, doe je de lamsburgers in de pan.
- Als je de lamsburgers lichtroze van binnen wilt, bak je elke kant zo'n 2,5 minuut. Als je ze doorgebakken wilt, dan bak je elke kant 4 minuten. Zodra de lamsburgers gaar zijn, kan je ze op de serveerschaal leggen en warm houden in de oven.
Biefstuk
- Laat de boter in een koekenpan of grillpan smelten. Bruin de biefstuk aan beide kanten op hoog vuur.
- Je kan de biefstuk even aan beide kanten op hoog vuur bruin bakken zodat het van binnen nog mooi roze is of je kan de biefstuk een paar minuten langer bakken. Bak echter niet te lang, want dan wordt hij taai. Laat de gebakken biefstuk vervolgens 5 minuten in de oven op de serveerschaal rusten.
Eieren
- Smelt de boter in een koekenpan. Zodra de boter gesmolten is, breek je de eieren in de pan en doe je wat zout en peper naar smaak over elke eidooier. Als je een deksel op de pan doet zijn de eieren sneller gaar.
Artisjokken
- Laat de artisjokken uitlekken en doe ze in een kommetje.
Serveerschaal
- Leg alles op de serveerschaal en hou het warm in de voorverwarmde oven totdat je klaar bent om te gaan ontbijten.