Citroenkwark is lekker fris als dessert, maar je kan het ook prima als ontbijt of lunch nemen. In een goed afsluitbare lunchbox kan het ook prima mee naar school of werk.
Mijn citroenkwark maak ik niet met kwark, want dan zou je maar heel weinig kunnen gebruiken in verband met het aantal koolhydraten. Ik gebruik daarom crème fraîche. Crème fraîche is lekker fris, lijkt op kwark (zeker als je het losklopt met slagroom) en bevat weinig koolhydraten en veel gezonde vetten. Het is bovendien ook een goede bron van vitamine K2 en bevat ook aardig wat calcium!
Citroenkwark met bramen
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 100 gram creme fraiche
- 50 ml slagroom
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel citroen rasp
- 3 bramen
Instructies
- Klop de slagroom stijf.
- Rasp de citroen totdat je ongeveer 1 theelepel citroenrasp hebt. Snij de citroen dan doormidden en pers 1 helft lichtjes uit, zodat je 1 eetlepel citroensap hebt.
- Doe de creme fraiche in een kom. Meng het citroensap en de citroenrasp er door heen.
- Schep 2/3 deel van de stijfgeklopte slagroom voorzichtig door de creme fraiche heen, zodat het mooi luchtig blijft.
- Schep de slagroom-kwark (creme fraiche) voorzichtig in glazen of schaaltjes.
- Garneer met de overgebleven slagroom en een paar bramen. Klaar!