Deze ontbijtkoek of kruidkoek is ketogeen, koolhydraat-arm en glutenvrij.
Dit is een lekkere stevige koek die heel geschikt is om mee te nemen naar school, werk of als je op reis gaat, want hij valt niet uitelkaar.
Afhankelijk van hoeveel chai spice mix je toevoegt smaakt hij meer naar kruidkoek. Chai spice mix kan je makkelijk zelf maken, maar je kan natuurlijk ook koekkruiden zonder toegevoegde suiker gebruiken! Verder heb je pompoenpuree nodig. Hier kan je het recept vinden.
Je kan dit recept ook gebruiken om brood te maken. Voeg dan geen chai spice mix toe, maar bijvoorbeeld wat zaden en pitten.
Keto ontbijtkoek / kruidkoek
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 180 gram amandelmeel
- 30 gram psyllium
- 3 theelepels bakpoeder
- 2 eetlepels chai spice mix
- 0.25 theelepel zout
- 100 gram pompoenpuree
- 3 grote eiwitten
- 120 ml kokosmelk
- 1 theelepel roomboter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175º celsius.
- Zeef alle droge ingrediënten boven een kom (dit is heel belangrijk, anders wordt het deeg veel te zwaar). Mix dan door elkaar.
- Voeg dan de pompoenpuree en kokosmelk toe aan de droge ingrediënten. Roer door elkaar heen en laat dan 5-10 minuten staan zodat de psyllium en bakpoeder kunnen werken.
- Klop de eiwitten stijf met een handmixer of staafmixer. Ze moeten zo stijf zijn dan je de kom op zijn kant kan houden en dat de eiwitten gewoon vast blijven zitten.
- Schep de stijve eiwitten voorzichtig door het deeg. Hoe voorzichtiger je dit doet, des te luchtiger het deeg.
- Vet een cake vorm in met roomboter en doe het deeg in de vorm.
- Bak 60-75 minuten in de oven.