Keto ontbijtkoek maken

Keto ontbijtkoek / kruidkoek

Deze ontbijtkoek of kruidkoek is ketogeen, koolhydraat-arm en glutenvrij.

Dit is een lekkere stevige koek die heel geschikt is om mee te nemen naar school, werk of als je op reis gaat, want hij valt niet uitelkaar.

Afhankelijk van hoeveel chai spice mix je toevoegt smaakt hij meer naar kruidkoek.  Chai spice mix kan je makkelijk zelf maken, maar je kan natuurlijk ook koekkruiden zonder toegevoegde suiker gebruiken! Verder heb je pompoenpuree nodig. Hier kan je het recept vinden.

Je kan dit recept ook gebruiken om brood te maken. Voeg dan geen chai spice mix toe, maar bijvoorbeeld wat zaden en pitten.

Keto ontbijtkoek maken

Keto ontbijtkoek / kruidkoek

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Lichte maaltijd, Gebak, chocolaatjes en koekjes, Lunch, Ontbijt
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 10 personen
Netto koolhydraten: 4g
Calorieën: 147kcal

Ingrediënten

  • 180 gram amandelmeel
  • 30 gram psyllium
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels chai spice mix
  • 0.25 theelepel zout
  • 100 gram pompoenpuree
  • 3 grote eiwitten
  • 120 ml kokosmelk
  • 1 theelepel roomboter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175º celsius.
  • Zeef alle droge ingrediënten boven een kom (dit is heel belangrijk, anders wordt het deeg veel te zwaar). Mix dan door elkaar.
  • Voeg dan de pompoenpuree en kokosmelk toe aan de droge ingrediënten. Roer door elkaar heen en laat dan 5-10 minuten staan zodat de psyllium en bakpoeder kunnen werken.
  • Klop de eiwitten stijf met een handmixer of staafmixer. Ze moeten zo stijf zijn dan je de kom op zijn kant kan houden en dat de eiwitten gewoon vast blijven zitten.
  • Schep de stijve eiwitten voorzichtig door het deeg. Hoe voorzichtiger je dit doet, des te luchtiger het deeg.
    Keto ontbijt koek maken: stijfgeklopt eiwit toevoegen
  • Vet een cake vorm in met roomboter en doe het deeg in de vorm.
  • Bak 60-75 minuten in de oven.
    Keto ontbijtkoek maken

Notities

 
 

Voedingswaarden

Calorieën: 147kcal | Bruto koolhydraten: 8g | Eiwit: 5g | Vetten: 12g | Sodium: 83mg | Kalium: 199mg | Vezel: 4g | Vitamine A: 1075IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 1mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine C: 2mg | Vitamine E: 1mg | Vitamine K: 1µg | Calcium: 100mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 3µg | IJzer: 1mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 4mg | Fosfor: 87mg | Selenium: 2µg | Netto koolhydraten: 4g | Macro Vetten: 68% | Macro Koolhydraten: 20% | Macro Eiwitten: 13%
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.