Dit is een lekker makkelijk en snel recept. Traditioneel zou je zoiets voor lunch of avondeten kunnen eten, maar op het keto dieet kan je het natuurlijk ook makkelijk als ontbijt eten! Juist met ontbijt wil je zorgen dat je voldoende eiwitten en vetten eet, want dat geeft je sneller en langer een gevoel van verzadiging.
Tartaartjes
Van oorsprong maak je tartaartjes van gemalen rauwe biefstuk, maar tegenwoordig worden supermarkt tartaartjes vaak van mager rundvlees gemaakt. Op het moment dat vlees gemalen wordt, verspreid je de bacteriën die altijd wel aan de buitenkant van het vlees zitten door het vlees heen. Dit is waarom je gemalen vlees minder lang goed kan houden. Het vlees verkleurt daarom ook sneller, dat is op zich helemaal niet erg, als het maar vers is.
Als je tartaartjes bij je slager haalt, dan zal je nog wel echte tartaartjes van gemalen rauwe biefstuk krijgen. Die tartaartjes hebben veel meer smaak en hoef je ook niet helemaal gaar te bakken.
Tartaartjes zijn het lekkerst als je ze in roomboter bakt!
Bleu D’Auvergne
Bleu d’Auvergne lijkt een beetje op Roquefort, maar heeft toch wel een unieke smaak. Roquefort wordt van schapenmelk gemaakt en Bleu D’Auvergne wordt met koemelk gemaakt. Bleu D’Auvergne heeft een heel krachtige smaak.
Tartaartjes, vooral supermarkt tartaartjes, hebben niet bijzonder veel smaak en daarom is het lekker om er een plak blauwschimmelkaas op te leggen en ze dan even onder de gril te zetten. Hierover kan je dan de jus schenken.
Tartaartjes met Bleu D’Auvergne
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 200 gram tartaartjes
- 50 gram roomboter
- 20 ml extra vierge olijfolie
- 100 gram Bleu D'Auvergne
Instructies
- Als je tartaartjes van rauwe biefstuk gemaakt zijn, leg ze dan 20 minuten van te voren uit de koelkast. Verwarm de grill ook voor.
- Smelt de boter met de olijfolie in een koekenpan.
- Zodra de boter gesmolten is leg je de tartaartjes in de koekenpan.
- Bruin de tartaartjes aan beide kanten. Als je tartaartjes van biefstuk gemaakt zijn hoeven ze niet helemaal gegaard te worden, als ze van ander rundvlees gemaakt zijn dan is het beter om ze wel helemaal te garen. Bak ze in dat geval zo'n 2 minuten per kant (ze garen ook nog verder onder de grill).
- Snij een stevige plak van de Bleu D'Auvergne, het is namelijk een beetje brokkelig, dus geen dunne plak.
- Leg de kaas op de tartaar en zet onder de grill totdat de kaas gesmolten is.
- Schenk de jus uit de koekenpan over de tartaartjes met gesmolten kaas.
Voedingswaarden