Kip salade met bloemkool

Deze kip salade met bloemkool is makkelijk om te maken en kan zowel koud als warm gegeten worden.

Ketovore

Deze salade bevat relatief veel eiwit en iets minder vet. Hierdoor is deze salade heel geschikt als je net met het keto dieet begonnen bent maar het niet lukt om je verzadigd te voelen. Als je insuline resistent bent, ben je soms ook ongevoelig voor leptine. De meeste mensen voelen zich sneller verzadigd als ze veel vet eten, maar dit is niet het geval als je ongevoelig bent voor leptine. In zo’n situatie helpt het om meer eiwitten en minder vet te eten en op die manier een gevoel van verzadiging te krijgen.

Ketovore is een combinatie van het keto dieet en het carnivoor dieet. Je eet hierbij meer dierlijke eiwitten en iets minder vetten dan op het keto dieet.

Kip salade met bloemkool

No ratings yet
Afdrukken

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Gevogelte, maaltijdsalade
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 29 minuten
Porties: 2 personen
Netto koolhydraten: 7g
Calorieën: 1.003kcal

Ingrediënten

  • 300 gram bloemkool (als je diepvries bloemkoolroosjes gebruikt, ze dan eerst laten ontdooien)
  • 500 gram kippendijtjes
  • 150 gram Parmaham
  • 45 ml extra vierge olijfolie
  • 100 ml slagroom
  • 2 teentjes knoflook
  • ¼ theelepel uienpoeder
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een koekenpan (zonder vet toe te voegen). Zodra de pan heet is, de plakjes Parmaham toevoegen. Keer ze af en toe om. Zet het vuur zo nodig wat lager, zodat de Parmaham niet verbrandt. Zodra de Parmaham knapperig is haal je het uit de pan en zet je het apart.
  • Snij de kippendijtjes in stukjes, zodat ze snel gaar zijn.
  • Maak de knoflook schoon en snij of hak in heel kleine stukjes.
  • Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een ruime braadpan en voeg eventueel vet wat over is van het bakken van de Parmaham aan de braadpan toe. Zodra de olie warm begint te worden de knoflook toevoegen en het vuur lager zetten. Zet het vuur op matig-en laat de knoflook minuut of 5 zachtjes fruiten. De knoflook mag lichtbruin worden, maar niet donkerbruin of zwart! Haal de knoflook uit de pan en doe in een bakje.
  • Snij de bloemkool in kleine stukjes (ook de stronk) en breng aan de kook in een pan met ruim water en wat zout. Kook de bloemkool in een minuut of 5 bijtgaar. Je moet er met een vork in kunnen prikken zonder dat de bloemkool uit elkaar valt.
  • Laat de bloemkool goed uitlekken in een vergiet.
  • Voeg de rest van de olijfolie aan de lege braadpan toe en zet het vuur op matig-hoog. Zodra de olie heet is, voeg je de stukjes kippendij toe. Bruin de kippendij op matig hoog vuur aan alle kanten. Zet het vuur daarna lager en voeg De kip is gaar als hij overal mooi wit van binnen is. Als je kippendijtjes gebruikt, dan kan het vlees nog een beetje roze zijn.
  • Zodra de kippendij aan alle kanten gebruind is, het vuur lager zetten. Voeg nu de uienpoeder en gebruinde stukjes knoflook toe. Laat op matig vuur met de deksel op de pan de kip in 10 minuten garen. Gegaarde kip moet altijd helemaal wit van binnen zijn, maar kippendijtjes mogen nog een klein beetje roze zijn.
  • Voeg de stukjes bloemkool en de room toe aan de braadpan met kippendijtjes, zet het vuur op laag-matig. De room mag niet gaan koken.
  • Voeg nu ook het apart gezette spek toe aan de braadpan.

Voedingswaarden

Calorieën: 1.003kcal | Bruto koolhydraten: 10g | Eiwit: 62g | Vetten: 79g | Sodium: 1.36mg | Kalium: 1.264mg | Vezel: 3g | Vitamine A: 827IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 18mg | Vitamine B5: 5mg | Vitamine B6: 2mg | Vitamine B12: 2µg | Vitamine C: 73mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 4mg | Vitamine K: 45µg | Calcium: 96mg | Koper: 0.2mg | Foliumzuur: 98µg | IJzer: 3mg | Mangaan: 0.3mg | Magnesium: 93mg | Fosfor: 673mg | Selenium: 74µg | Zink: 5mg | Netto koolhydraten: 7g | Macro Vetten: 71% | Macro Koolhydraten: 4% | Macro Eiwitten: 25%

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.