Als je je eigen mayonaise maakt, heb je altijd een eiwit over, dus probeer een keertje om Haagse Bluf, een echt oud Hollands dessert, te maken.
Klassiek oud-Hollands dessert: Haagse Bluf
Haagse Bluf is een ouderwets Nederlands dessert. Je komt het niet meer vaak tegen, maar als je in oude kookboeken kijkt dan vind je het wel. Waarschijnlijk omdat je vroeger vaak zelf mayonaise maakte en dus eiwitten over had. Bovendien was men vroeger minder bezorgd om rauwe eieren te eten.
Haagse Bluf: heel snel en makkelijk
Haagse Bluf is makkelijk te maken en snel klaar. Probeer met koolhydraatarm fruit, zoals frambozen of een paar aardbeien of bosbessen of kersen. Je hebt niet veel fruit nodig, want het is een vrij machtig dessert. Maak een klein schaaltje of doe het in een klein wijnglas.
Haagse bluf
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 3 eiwitten
- 100 gram frambozen
- 0.25 theelepel vanille extract
- 125 ml slagroom
Instructies
- Was de frambozen en dep droog met keukenpapier. Doe de frambozen en de helft van de vanille essence in een hoge kom. Houdt 2 frambozen apart om te garneren.
- Pureer de frambozen met een staafblender of door een zeef.
- Klop de eiwitten in een hoge kom stijf en schep het eiwitmengsel dan voorzichtig door de fruitpuree.
- Verdeel over twee glazen en zet in de koelkast. Klop de slagroom met de rest van de vanille essence.
- Voor het serveren een toef slagroom op de Haagse bluf doen en garneren met een framboos of een aardbei.