Gegrilde halloumi is snel gemaakt en een goede vegetarische bron van eiwitten. Je kan gegrilde halloumi veel extra smaak geven door het eerst even in te smeren met een kruidenolie, bovendien plakt het dan minder snel vast aan de grillpan.
Een kruidenolie maak je met extra vierge olijfolie en verse of gedroogde kruiden. Ik gebruik het liefst verse kruiden. Voor dit gerecht gebruik ik verse tijm, majoraan en munt. Je kan echter ook gedroogde kruiden gebruiken.
Halloumi eerst weken
Halloumi is nogal zout van zichzelf, dus het is beter om geen zout toe te voegen. Je kan de halloumi veel minder zout maken door de halloumi eerst een aantal uur in een kom met water en citroensap of azijn te zetten. Om de halloumi daarna goed te kunnen grillen, moet je het wel even heel goed met keukenpapier droog deppen, anders gaat de halloumi aan de grillpan plakken.
Gegrilde halloumi met kruiden
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 0.5 theelepel tijm
- 0.5 theelepel majoraan
- 0.5 theelepel munt
- 150 gram halloumi
- 1 eetlepel azijn (of citroensap)
Instructies
Halloumi weken
- Haal de halloumi uit de verpakking en doe het in een bak met koud water en azijn of citroensap. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
- Haal de halloumi uit de bak water en dep heel goed droog.
- Verhit de grillpan op hoog vuur.
Kruiden olie
- Haal de majoraan, munt en tijm van de takjes af.
- Hak de kruiden fijn.
- Meng de kruiden met de olijfolie.
Halloumi grillen
- Snij de halloumi in een aantal niet te dunne plakken.
- Smeer de halloumi met de kruidenolie in.
- Verhit de grillpan op hoog vuur.
- Draai het vuur naar matig en leg de halloumi in de grillpan. Smeer de bovenkant van de halloumi nu ook met wat olijfolie in. En grill aan beide kanten ongeveer 1-2 minuten. Als de halloumi aan de pan plakt wat extra olijfolie toevoegen.
- Serveer de halloumi met de rest van de kruidenolie.