Tja, op een keto-dieet kan je geen aardappelen eten, want die bevatten te veel koolhydraten. Dit gerecht wordt dan ook niet met aardappelen gemaakt, maar met radijsjes!
Ik gebruik het liefst extra grote radijsjes, maar je kan ook gewone radijsjes gebruiken. Radijsjes worden zachter als je ze in de oven bakt en krijgen de textuur van vastkokende aardappelen. Ze raken ook hun scherpe smaak kwijt, een lekker alternatief dus.
Bovendien zien ze er prachtig uit en dit gerecht is nog eens supersnel klaar ook! Geroosterde radijsjes zijn ook heel lekker in een salade met hazelnoten. Hier kan je meer keto aardappelvervangers vinden.
Keto-aardappeltjes uit de oven
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 600 gram radijsjes het liefst wat grotere radijsjes
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220° celsius.
- Was de radijsjes en snij het worteltje en het loof eraf (het geeft niet of er nog wat loof blijft zitten).
- Halveer de radijsjes. Doe ze in een kom met de olijfolie en meng zodat ze allemaal wat olijfolie erop hebben zitten.
- Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en leg de radijsjes op de ovenplaat.
- Bak ze in 10 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Maak op smaak met peper en zout.