Haagse bluf is een typisch Nederlands dessert. Ik maak het vaak als ik mayonaise maak. Voor de mayonaise gebruik is een eidooier en dan maak ik een portie Haagse bluf met het eiwit. Het is echt zo gedaan!
Deze keer heb ik bevroren bosvruchten van de Jumbo gebruikt. Deze bosvruchten zijn heel koolhydraatarm, want ze bevatten veel rode bessen, frambozen, etc. en ook een paar blauwe bessen. Ik ontdooi ze heel kort in de magnetron op de lage stand, zodat ze niet warm worden. Ook dat is dus zo gedaan!
Ik voeg geen suiker toe, maar wel een klein beetje vanille extract. Dit dessert bevat daarom maar heel weinig koolhydraten! Als je het uitrekent heeft het zelfs 0 gram netto koolhydraten! De bosvruchten bevatten namelijk veel vezels. Netto koolhydraten zijn het totaal aantal koolhydraten min het totaal aantal vezels en dan kom je bij dit nagerecht dus op 0 uit..
Haagse Bluf met bosvruchten
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 1 eiwit
- 50 gram bosvruchten Ontdooide gemengde diepvries bosvruchten
- 0.25 theelepel vanille essence
Instructies
- Klop het eiwit met de vanille essence stijf met een handmixer. Het eiwit moet zo stijf zijn dat je de kom op zijn kop kan houden zonder dat het eiwit beweeg.
- Doe een eetlepel bosvruchten onder in een glas en schep het stijfgeklopte eiwit er bovenop. Garneer met de rest van de bosvruchten. Je kan dit dessert korte tijd in de koelkast bewaren totdat je het serveert.