Deze paaseitjes zijn mooi wit, zo gemaakt en hebben een frisse kokos-citroen smaak. Je kan ze natuurlijk ook een andere smaak geven! Ze bevatten per eitje minder dan 0,3 gram koolhydraten.
Deze eitjes worden mooi stevig (en lekker!) door ze een aantal uur in te vriezen. Daarna kan je ze natuurlijk meteen eten of anders in de vriezer bewaren.
Ik gebruik geen zoetstof, maar als je dat wilt zou je een klein beetje stevia of erythritol of een combinatie van deze twee kunnen toevoegen.
Om deze eitjes te maken heb je natuurlijk wel een vormpje nodig. Het is het makkelijkst om een siliconen vormpje te gebruiken, want dan krijg je ze er gemakkelijk uit zonder dat ze breken.
Witte keto kokos-citroen paaseitjes
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 30 gram kokosolie
- 30 gram roomboter
- 60 gram mascarpone
- 1 theelepel citroenrasp
- stevia of erythritol optioneel
Instructies
- Doe de boter en het kokosvet in een kommetje en zet 1,5 minuut op de hoogste stand in de magnetron. Check of ze gesmolten zijn, als ze niet gesmolten zijn zet ze dan opnieuw 30-60 seconden in de magnetron, totdat ze gesmolten zijn.
- Rasp de schil van de citroen.
- Doe de mascarpone, gesmolten roomboter en kokosolie en citroenrasp in een kom en meng goed door elkaar heen.
- Vul de siliconen vorm en strijk aan de bovenkant met een bakspaan recht, zodat je straks de helften mooi op elkaar kan plakken met een beetje gesmolten kokosolie.
- Zet de vorm minimaal 2 uur in de vriezer.
- Haal de eitjes voorzichtig uit de vorm. Verwarm een eetlepel kokosolie in de magnetron. Smeer een beetje hete kokosolie met een kwastje op de platte kant van 2 eitjes en plak de 2 helften op elkaar. Herhaal dit totdat je alle helften gebruikt hebt.
- Eet ze daarna direct of bewaar ze in de vriezer!