Slow food

De Slow Food beweging is opgezet in Italië in 1989. Het was een reactie op de toenemende impact van fast food ketens, zoals McDonalds, in Italië.

Bij de Slow Food beweging gaat het erom om lokale producten te gebruiken en die op de traditionele manier te bereiden. Het gaat er ook om om dit op een diervriendelijke en ecologisch verantwoorde manier te doen.

Bovendien is het belangrijk dat mensen van voedsel kunnen genieten, door er voor te gaan zitten, door er de tijd voor te nemen.

Slow Food is lekker eten van hoge kwaliteit waar je van geniet. Het is eten van goede kwaliteit dat door de traditionele bereiding geen smaakmakers nodig heeft!

Slow Food is dus niet industrieel geproduceerd eten met van allerlei toevoegingen om het smakelijk te maken, wat uit pakjes, zakjes en potjes komt.

Ik denk dat er een duidelijk verband is tussen overgewicht/obesitas en het feit dat mensen maar weinig tijd hebben om zelf te koken en dan ook de tijd te nemen om lekker te eten.

Iedereen heeft haast. Alles moet vlug. Dan schiet er uiteindelijk iets bij in.

Maar dat moet toch niet onze gezondheid zijn? Onze gezondheid zou wel het laatste moeten zijn wat erbij in schiet.

Het is allemaal heel begrijpelijk. Het is heel moeilijk, als je werk, school of studie, tal van activiteiten, op- en neer reizen, boodschappen doen, koken etc. allemaal moet zien te combineren. Toch zou het fijn zijn al is het maar eens per week, als je de tijd zou kunnen vinden om een lekker gerecht op de traditionele wijze te koken en de tijd te nemen om ervan te genieten. De rest van de week kan je desnoods leven op 15 minuten maaltijden.

Zie het als een rustpunt, tijd voor jezelf en tijd voor je familie. Doe het voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.