Salades

Salades zijn makkelijk om te maken, snel klaar, lekker en gezond. Mijn salades zijn glutenvrij en de meesten zijn vegetarisch.

Supersnelle maaltijdsalade

Als je geen tijd of zin hebt om te koken, heb je binnen 10 minuten een heerlijke snelle maaltijdsalade op tafel.

Zorg dat de maaltijdsalade ook een bron van eiwitten bevat, want dat voorkomt dat je binnen een paaruur weer trek krijgt. Dus als je een maaltijdsalade maakt kies er eentje met eieren of tonijn of hennepzaad of een andere bron van eiwitten.

Als je de salade als bijgerecht gebruikt geeft dit niet, want dan heb je waarschijnlijk al eiwitten in je hoofdgerecht.

Zorg ook voor voldoende gezonde vetten. Dit kan prima door je salade op smaak te maken met (zelfgemaakte) mayonaise of een lekkere vinaigrette. Als net met het keto-dieet begonnen bent, gebruik dan extra vetten. Je kan extra mayonaise gebruiken of een lekkere dip erbij doen. Je zou ook even snel een hennepbroodje kunnen maken en daar bijvoorbeeld roomkaas met kruiden op doen. Als je al een tijdje dit dieet volgt is het de bedoeling dat je je eigen vet gaat verbranden en is het dus niet langer nodig om extra vetten toe te voegen.

Goed afgesloten lunchbox

Salades kan je ook prima meenemen naar werk of school. Ik gebruik daarvoor deze lunchboxen. Ik doe de vinaigrette in het kleine bakje, wat heel goed sluit en dus niet lekt. Ik doe vlees of vis vaak in de grotere driehoekige bak met deksel die in deze lunchdoos past. Deze bak kan er dan uit gehaald en zo de magnetron in en de salade in de andere helft van deze bento box. Als je thuiskomt, kunnen alle delen van deze lunchbox direct de vaatwasser in. Heel handig dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.