Keto recepten

Afvallen met keto recepten

Wil je snel afvallen? Kijk hier voor lekkere en makkelijke keto recepten voor een gezond en voedzaam ontbijt. lunch en avondeten. Bovendien kan je ook veel ideeën vinden voor gezonde en snelle keto tussendoortjes.

Eiwitten

Op een keto dieet eet je veel minder koolhydraten. Dus in plaats van brood of ontbijtgranen eet je een eiwitrijk ontbijt met gezonde vetten. Door te zorgen dat je ontbijt met voldoende eiwitten en gezonde vetten, zal je de rest van de ochtend minder hongerig zijn. Hierdoor zal je dus minder snel gaan snacken. Dit maakt het dus makkelijker om je aan het keto dieet te houden.

Je probeert daarom in al je maaltijden een bron van eiwitten en gezonde vetten te hebben. Als je ’s ochtends weinig tijd hebt is roerei (met of zonder zalm) een hele snelle, makkelijke optie of gebakken eieren met spek. Maar er zijn ook een heleboel andere mogelijkheden. Kijk door de keto recepten heen voor ontbijtsuggesties. Er zijn keto recepten voor een snel ontbijt zonder koken (bijvoorbeeld keto muesli), maar ook keto recepten voor een uitgebreid ontbijt voor een zondagse brunch, zoals Engels ontbijt of keto wafels van amandelmeel of hazelnootmeel (ook glutenvrij natuurlijk!) of lekkere keto poffertjes met bosvruchten en slagroom of keto nutella. Je kan hier keto recepten vinden voor iets snels, makkelijks, maar ook uitgebreid, met koken of zonder koken, het is er allemaal.

Als je het druk hebt, is het de moeite waard om ’s avonds extra porties te koken en die dan als lunch de volgende dag te eten. Dit bespaart enorm veel tijd en je zorgt op die manier dat je je goed aan je keto dieetschema kan houden.

Mocht je dit niet willen, dan zijn er ook een heleboel andere keto lunch opties, variërend van supersnelle lijnzaadbroodjes met vleeswaren of kaas, een lekkere Nicoise salade met tonijn, een gevulde avocado, etc.

Koolhydraten

Op een keto dieet haal je je koolhydraten hoofdzakelijk uit groenten. Het is dus een goed idee om te zorgen dat je zowel bij je lunch als je avondeten een flinke portie groenten hebt. Groenten bevatten minstens net zo veel vitamines en mineralen als fruit, maar veel minder (vruchten)suikers.

Vetten

Op een keto dieet gebruikt je lichaam ketonen als energiebron in plaats van glucose. Je lichaam maakt ketonen door vet te verbranden. Het is een misverstand om te denken dat je door vet eten dik wordt. Dit is namelijk niet zo. Het is wel zo dat sommige vetten beter zijn dan anderen. Je wilt natuurlijk geen transvetten en andere kunstmatig verkregen vetten. Kies daarom bij voorkeur vet dat al deel van voedsel uitmaakt, dus vette vis (zalm, sardientjes, makreel, tonijn, etc.) of vettere stukken vlees. Kies dus half-om-half gehakt in plaats van mager gehakt, kies kippedijtjes in plaats van kipfilet. Eet avocado’s, eieren en neem roomboter, olijfolie, kokosolie.

 

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.