Ga terug
+ servings
Ovenschaal met Thaise Pangasius

Thaise pangasius uit de oven

4 personen
10 minuten
20 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram pangasius filet (eerst laten ontdooien, andere witte vis, zoals kabeljauw kan ook)
  • 2 eetlepels Thai green curry paste
  • 60 ml kokosolie
  • 250 ml kokosmelk (Aroy D biologische kokosmelk)
  • 10 gram verse koriander

Voedingswaardes

Calorieën: 392kcal
,
Eiwitten: 24g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 0g
,
Vetten: 32g
,
Macro vetten: 74%
,
Macro koolhydraten: 1%
,
Macro eiwitten: 25%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200º celsius.
  • Maak eerst de groene curry paste. Je kan extra maken en de curry paste in je koelkast in een afgedekt glas bewaren.
  • Smelt de kokosolie in een steelpannetje of in de magnetron. Meng de curry paste met de kokosolie en de kokosmelk.
  • Leg de pangasius filet in de ovenschaal en schenk het kokosmelk mengsel over de vis. De saus is hoog in vet, dus je hoeft de ovenschaal niet in te vetten.
  • Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven en serveer met verse koriander blaadjes.
    Schaal met panga in kruidige kokossaus