Ga terug
+ servings
keto kipnuggets

Keto kipnuggets

4 personen
15 minuten
30 minuten

Ingrediënten

Italiaans paneermeel

  • 2 eetlepels platte peterselie
  • 60 gram pijnboompitten
  • 45 gram Parmezaanse kaas
  • 60 gram amandelmeel

Kipnuggets

  • 500 gram kipfilet
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie

Voedingswaardes

Calorieën: 435kcal
,
Eiwitten: 36g
,
Bruto koolhydraten: 6g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 31g
,
Macro vetten: 62%
,
Macro koolhydraten: 5%
,
Macro eiwitten: 32%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180º celsius.

Italiaans paneermeel

  • Was de peterselie, dep droog met keukenpapier en knip in stukjes, gebruik de steeltjes ook!
  • Hak de pijnboompitten in kleine stukjes. Malen met een molentje kan ook. Hoe fijner des te beter het aan de kip plakt.
    Fijn gehakte pijnboompitten
  • Rasp de Parmezaanse kaas zo fijn mogelijk. Op het plaatje is de Parmezaanse kaas eigenlijk niet fijn genoeg geraspt. Voeg het amandelmeel toe.
  • Meng alle ingrediënten voor het paneermeel goed door elkaar. Hoe fijner het paneermeel is des te beter het aan de kip plakt.

Kipnuggets

  • Snij de kipfilet in stukjes van 2-3 cm.
  • Doe de olijfolie bij de kip en meng goed door zodat elk stukje kip aan alle kanten met olijfolie bedekt is. Strooi de helft van het paneermeel over de stukjes kip.
  • Draai de stukjes kip om en strooi de rest van het paneermeel over de kip heen, zodat elk stukje aan alle kanten paneermeel heeft. Leg een vel bakpapier op een bakblik en leg de kipstukjes op het bakblik.
  • Afhankelijk van de grootte van de kipstukjes, bak de kipnuggets in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Halverwege de kipstukjes wel een keer omkeren.
    Gare kipnuggets
  • Serveer met mayonaise en keto ketchup om het juiste vetgehalte te bereiken.
    keto kipnuggets