Ga terug
+ servings
Zwarte schaal met Aziatische salade

Aziatische salade

4 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 350 gram ijsbergsla
  • 200 gram komkommer
  • 100 gram puntpaprika
  • 200 gram avocado
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel glutenvrije Tamari Soy Sauce
  • theelepel zout

Voedingswaardes

Calorieën: 172kcal
,
Eiwitten: 3g
,
Bruto koolhydraten: 10g
,
Netto koolhydraten: 5g
,
Vetten: 15g
,
Macro vetten: 72%
,
Macro koolhydraten: 21%
,
Macro eiwitten: 6%

Instructies

  • Haal de buitenste bladen van de ijsbergsla af en gooi die weg. Snij de sla in een aantal grote stukken en snij die stukken in heel fijne reepjes.
  • Was de komkommer en dep droog. Gebruik een mandoline om hem in heel kleine reepjes te snijden of doe het met de hand.
    Mandoline om reepjes komkommer mee te snijden
  • Was de puntpaprika en snij in reepjes.
  • Was het bosuitje, haal eventuele lelijke blaadjes eraf en snij in repen. Je kan de onderste 3 cm met de worteltjes in een glaasje water zetten en dan groeit het bosuitje weer aan.
    Houten snijplank met in reepjes gesneden bosuitje
  • Haal het avocado vruchtvlees uit de avocado en snij in staafjes, niet te dun want je wilt dat ze heel blijven en niet breken.
    Houten snijplank met staafjes avocado
  • Doe alles in een kom en meng voorzichtig doorelkaar.
    Kom met in staafjes gesneden groenten
  • Maak de vinaigrette door de Tamari soy saus, olijfolie en limoensap door elkaar te mengen. Voeg een beetje zout toe en meng dan door de salade.