Ga terug
+ servings
Wit bord met kip al Andalus

Slowcooker kip Al Andalus

4 personen
20 minuten
4 uur

Ingrediënten

  • 1000 gram kippendijtjes (of kipkarbonade (met bot) of kipbraadsticks zonder vel)
  • 150 gram chorizo
  • 150 gram rode paprika
  • 150 gram groene paprika
  • 300 gram middelgrote tomaten
  • 60 gram rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 gram olijven met pimento
  • 5 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels Al Andalus kruidenmix (Jonnie Boer of zelf maken (recept op website))
  • 300 ml droge wittte wijn
  • 300 ml water

Voedingswaardes

Calorieën: 707kcal
,
Eiwitten: 56g
,
Bruto koolhydraten: 12g
,
Netto koolhydraten: 8g
,
Vetten: 42g
,
Macro vetten: 58%
,
Macro koolhydraten: 7%
,
Macro eiwitten: 34%

Instructies

  • Zet de slowcooker aan op de hoge stand om voor te verwarmen.
  • Neem een grote braadpan en doe hier de olijfolie in. Verwarm de olijfolie op matig-hoog. Pel de ui en de knoflook en snij ze in stukjes.
    Groene snijplank met in stukjes gesneden ui
  • Fruit de ui en knoflook in de braadpan (5 minuten) op matig vuur. De ui moet zacht gaan worden.
    Gietijzeren braadpan met daarin ui en knoflook
  • Snij ondertussen de plakjes chorizo in stukjes. Ik deel ze gewoon door vieren. Het maakt niet uit of het dikke of dunne plakjes zijn.
    Witte snijplank met in stukjes gesneden chorizo
  • Was de paprika's en tomaten. Snij het uiteinde (waar het steeltje zit) van de paprika's af en snij de paprika doormidden in de lengte. Haal de zaadlijsten eruit en spoel overgebleven zaadjes onder de kraan eruit. Snij de tomaten ook al in blokjes.
  • Doe de knoflook en ui in de slowcooker zodra de ui wat zachter is geworden. Zet de braadpan nu op hoog vuur en doe de helft van de kip en de helft van de chorizo in de braadpan. Laat de kip op hoog vuur aanbraden (niet meteen keren, kip moet bruin worden). Je hoeft geen olie aan de pan toe te voegen, want in de chorizo zit genoeg vet.
  • Draai de kip om zodat de andere kant ook bruin kan worden. Doe nu de helft van de al Andalus specerijen over de kip in de braadpan heen.
    Giet
  • Zodra de kip gebruind is, doe je de kip, chorizo en olie van de chorizo in de slowcooker. Hou de braadpan op hoog vuur en doe er nu de rest van de kip en chorizo in om te bruinen. Zodra de kip aan 1 kant bruin is, draai je hem en doe je er weer 1 eetlepel al Andalus overheen.
    Braadpan met kip en chorizo
  • Laat de olijven uitlekken. Meet wijn en water af. Als je geen wijn wilt gebruiken, dan kan je ook 1/5 deel azijn en 4/5 deel water gebruiken.
  • Zodra de kip gebruind is, de inhoud van de braadpan in de slowcooker doen. Voeg nu ook de stukken tomaat en paprika en de olijven aan de slowcooker toe. Schep het een beetje door elkaar (als de slowcooker te vol zit, kan je dit overslaan).
  • Voeg nu de wijn en het water aan de slowcooker toe. Doe de deksel op de slowcooker en kook dit gerecht in 4 uur op de hoge stand of in 8 uur (langer mag ook) op de lage stand gaar.
    Gietijzeren braadpan met kip, olijven, paprika en tomaten
  • Zodra je gaat eten, even de botjes uit de kip halen. Serveer de kip Al Andalus eventueel met keto bloemkoolrijst of konjac rijst. Je hebt waarschijnlijk ook een halve liter hele lekkere bouillon in je slowcooker. Laat het afkoelen en vries het dan in.