Ga terug
+ personen

Zalm met macadamia pesto

4 personen
10 minuten
20 minuten

Ingrediënten

Macadamia pesto

  • 20 gram basilicumblaadjes
  • 50 gram macadamia nootjes
  • 15 gram pijnboompitten
  • 20 gram pecorino sardo of Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel citroenzest
  • 60 ml extra vierge olijfolie Kies een lekkere wat grassige (ongefilterde) olijfolie voor extra smaak.
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Zalm

  • 600 gram zalmfilet
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 50 gram Parmigiano Reggiano

Voedingswaardes

Calorieën: 562kcal
,
Eiwitten: 38g
,
Bruto koolhydraten: 3g
,
Netto koolhydraten: 2g
,
Vetten: 45g
,
Macro vetten: 71%
,
Macro koolhydraten: 2%
,
Macro eiwitten: 27%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175° Celsius.

Pesto saus

  • Maak de knoflook schoon en snij of hak in stukjes.
  • Was de basilicum en dep droog. Je hebt vrij veel basilicum nodig.
  • Zest de citroen met een zesteur of met een rasp.
  • Rasp de kaas (als je een keukenmachine hebt, kan je de kaas eerst in de machine raspen, zie foto).
  • Rooster de pijnboompitten een paar minuten in een hete koekenpan zonder toegevoegd vet.
  • Doe de basilicum, knoflook, geraspte kaas, citroen zest, macadamia nootjes en pijnboompitten in de kleine kom van de keukenmachine. Terwijl de machine draait, geleidelijk de olijfolie toevoegen.
  • Op smaak maken met een snufje zout (en eventueel peper).
  • Als je geen keukenmachine hebt, alles zo fijn mogelijk snijden en dan met een staafmixer of vork doorelkaar mengen.

Zalmfilet

  • Vet een ovenschaal met de olijfolie in.
  • Dep de zalmfilet droog en leg de filet in de ovenschaal.
  • Smeer een dikke laag pesto op elke zalmfilet.
  • Rasp de Parmigiano Reggiano over de pesto heen.
  • Bak 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven totdat de Parmezaanse kaas goudbruin is en de zalm gaar is.