800gramtomatenblokjes in blik(2 blikken Jumbo tomatenblokjes)
200gramrundergehakt
1literwater
1theelepeltijm(vers of gedroogd)
⅛theelepelzout
⅛theelepelvers gemalen peper
¼theelepelnootmuskaat
60ml35% slagroom
Voedingswaardes
Calorieën: 222kcal
,
Eiwitten: 12g
,
Bruto koolhydraten: 6g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 16g
,
Macro vetten: 67%
,
Macro koolhydraten: 11%
,
Macro eiwitten: 22%
Instructies
Pureer de blokjes tomaat met sap met een staafblender.
Doe de gepureerde tomaat in een pan en voeg het water en de tijm toe en roer even door elkaar heen. Breng aan de kook op matig-hoog vuur.
Maak het gehakt op smaak met peper, nootmuskaat en zout.
Maak kleine gehaktballetjes terwijl de tomatensoep aan het opwarmen is. Je kan dit eventueel ook al van te voren doen en in een bakje in de koelkast bewaren.
Doe de gehaktballetjes voorzichtig in de pan met tomatensoep en laat op matig vuur zachtjes borrelen zodat het gehakt snel kan garen.