Ga terug
+ servings
Paneer Malai Tikka op spiesjes

Paneer Malai Tikka

2 personen
10 minuten
25 minuten

Ingrediënten

Marinade

  • 100 ml Labneh
  • 50 ml slagroom (35% vet)
  • 0.5 groene chili peper
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gemberwortel
  • 4 kardemom peultjes
  • 0.25 theelepel karwij zaadjes
  • 0.25 theelepel witte peper
  • 0.5 theelepel gemalen koriander
  • 0.5 theelepel Garam Masala
  • 0.5 theelepel Kasuri Methi

Spiesjes

  • 250 gram paneer
  • 0.5 ui
  • 0.5 groene paprika

Voedingswaardes

Calorieën: 504kcal
,
Eiwitten: 24g
,
Bruto koolhydraten: 11g
,
Netto koolhydraten: 9g
,
Vetten: 41g
,
Macro vetten: 72%
,
Macro koolhydraten: 9%
,
Macro eiwitten: 19%

Instructies

  • Laat een aantal uur van te voren de yoghurt uitlekken om labneh te maken. Dit kan ook langer van te voren. Je laat de yoghurt 2-3 uur uitlekken en kan de labneh dan in de koelkast bewaren.
    Yoghurt in notenmelkzak

Marinade

  • Meng de labneh met de room in een kom.
  • Haal de zaadjes uit de kardemompeultjes en maak ze fijn tot een poeder met een vijzel.
    Vijzel met kardemom zaadjes
  • Snij de chili peper in heel kleine stukjes. Maak de knoflook schoon en doe in een knoflook pers of rasp tot een fijne puree. Maak de gember schoon en als de gember heel vers is rasp het in een puree en anders in heel kleine stukjes snijden.
  • Doe de gember, knoflook en alle specerijen in de kom met labneh en meng goed door elkaar heen.
    Specerijen met labneh in een kom
  • Snij de paneer in niet te kleine blokjes die straks op spiesjes passen. Doe de paneer in de kom met de labneh.
  • Snij de paprika in stukjes en doe in de kom.
  • Maak de ui schoon, snij in stukken die op de spiesjes passen en doe in de kom met de paneer en paprika. Schep voorzichtig door zodat alles met marinade bedekt is. Zet minimaal 2 uur in de koelkast.

Spiesjes

  • Verwarm de oven voor op 220° Celsius.
  • Rijg paneer, paprika en ui aan spiesjes.
  • Grill de spiesjes 25 minuten in de oven.
    Paneer Malai Tikka op spiesjes