Ga terug
+ servings
ovenschotel met koolvis

Ovenschotel met koolvis

4 personen
10 minuten
15 minuten

Ingrediënten

  • 75 ml extra vierge olijfolie
  • 500 gram koolvis
  • 400 gram broccoli (diepvries broccoli)
  • 150 gram rode paprika
  • 10 gram koriander
  • 200 gram mascarpone
  • ¼ theelepel grofgemalen peper
  • ¼ theelepel zout

Voedingswaardes

Calorieën: 566kcal
,
Eiwitten: 33g
,
Bruto koolhydraten: 12g
,
Netto koolhydraten: 8g
,
Vetten: 44g
,
Macro vetten: 69%
,
Macro koolhydraten: 8%
,
Macro eiwitten: 23%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200° Celsius.
  • Ontdooi de diepvries broccoli en snij in kleine roosjes. Snij de stam van de broccoli ook in kleine stukjes.
    Snij plank met stukjes broccoli
  • Was de paprika en haal de zaadlijsten er uit. Snij de paprika in stukjes.
    Snijplank met stukjes paprika
  • Snij de koolvis in stukken van 3-4 cm.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan op hoog vuur. Zodra de olie heet is de broccoli 2-3 minuten zachtjes laten bakken op matig vuur. Als je verse broccoli gebruikt, dan 5 minuten laten bakken op matig vuur.
    Broccoli in braadpan
  • Was ondertussen de koriander en hak in stukken (ook de steeltjes).
  • Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
  • Voeg de mascarpone aan de pan met broccoli toe en laat smelten op matig vuur.
    Braadpan met broccoli en mascarpone
  • Voeg nu ook peper, zout en de paprika toe en roer even door.
    Braadpan met broccoli en rode paprika
  • Doe de inhoud van de braadpan in de ovenschaal.
    Ovenschaal met broccoli en paprika in gesmolten mascarpone
  • Leg de stukken koolvis tussen de groenten.
  • Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat 20 minuten bakken.
  • Serveer met de fijngesneden koriander.
    ovenschotel met koolvis