Ga terug
+ servings
Tomaten-bleekselderij salade

Tomaten-bleekselderij salade

2 personen
5 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram bleekselderij (bij voorkeur met wat bladeren)
  • 150 gram tomaat (1 grote trostomaat)
  • 100 gram gorgonzola
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • theelepel versgemalen peper
  • zout naar smaak

Voedingswaardes

Calorieën: 324kcal
,
Eiwitten: 12g
,
Bruto koolhydraten: 6g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 29g
,
Macro vetten: 78%
,
Macro koolhydraten: 7%
,
Macro eiwitten: 14%

Instructies

  • Was de bleekselderij stengels en snij ze in dunne plakjes. Gebruik de bladeren ook
    Snij de bleekselderij in dunnen plakjes
  • Was de tomaat en snij doormidden. Snij met een mesje het vruchtvlees met de zaadjes los en haal dit er met een theelepel uit. Je kan hier gazpacho van maken.
  • Snij de tomaat in kleine stukjes en doe in een kom met de bleekselderij.
  • Snij de gorgonzola in kleine stukjes.
  • Voeg de gorgonola toe aan de kom met de tomaat en bleekselderij.
    Voeg de gorgonola toe aan de kom met de tomaat en bleekselderij.
  • Voeg de olijfolie, citroensap en versgemalen peper aan de kom toe en meng door elkaar heen.
    Voeg de olijfolie, citroensap en versgemalen peper aan de kom toe en meng door elkaar heen.