Go Back
+ servings
Zalm met pesto
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Zalm met macadamia pesto

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd30 min
Gang: Vis
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen
calorieën: 562kcal

Equipment

  • Keukenmachine

Ingrediënten

Macadamia pesto

  • 20 gram basilicumblaadjes
  • 50 gram macadamia nootjes
  • 15 gram pijnboompitten
  • 20 gram pecorino sardo of Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel citroenzest
  • 60 ml extra vierge olijfolie Kies een lekkere wat grassige (ongefilterde) olijfolie voor extra smaak.
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Zalm

  • 600 gram zalmfilet
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 50 gram Parmigiano Reggiano

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175° Celsius.

Pesto saus

  • Maak de knoflook schoon en snij of hak in stukjes.
  • Was de basilicum en dep droog. Je hebt vrij veel basilicum nodig.
    basilicum wassen en droog deppen met keukenpapier
  • Zest de citroen met een zesteur of met een rasp.
    citroenzest
  • Rasp de kaas (als je een keukenmachine hebt, kan je de kaas eerst in de machine raspen, zie foto).
  • Rooster de pijnboompitten een paar minuten in een hete koekenpan zonder toegevoegd vet.
    pijnboompitten
  • Doe de basilicum, knoflook, geraspte kaas, citroen zest, macadamia nootjes en pijnboompitten in de kleine kom van de keukenmachine. Terwijl de machine draait, geleidelijk de olijfolie toevoegen.
    Keto pesto is zo klaar
  • Op smaak maken met een snufje zout (en eventueel peper).
    Pesto is lekker, makkelijk en ketogeen.
  • Als je geen keukenmachine hebt, alles zo fijn mogelijk snijden en dan met een staafmixer of vork doorelkaar mengen.

Zalmfilet

  • Vet een ovenschaal met de olijfolie in.
    Ovenschaal met olijfolie invetten.
  • Dep de zalmfilet droog en leg de filet in de ovenschaal.
    Zalmfilet in de ovenschaal leggen
  • Smeer een dikke laag pesto op elke zalmfilet.
    Dikke laag pesto op de zalmfilet smeren
  • Rasp de Parmigiano Reggiano over de pesto heen.
    Parmezaanse kaas over de pesto raspen
  • Bak 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven totdat de Parmezaanse kaas goudbruin is en de zalm gaar is.

Nutrition

Calorieën: 562kcal | Bruto koolhydraten: 3g | Eiwit: 38g | Vetten: 45g | Sodium: 328mg | Potassium: 830mg | Fiber: 1g | Vitamin A: 442IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B3: 12mg | Vitamin B5: 3mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin B12: 5µg | Vitamin C: 2mg | Vitamin D: 1µg | Vitamin E: 3mg | Vitamin K: 34µg | Calcium: 239mg | Copper: 1mg | Folate: 44µg | Iron: 2mg | Manganese: 1mg | Magnesium: 80mg | Phosphorus: 473mg | Selenium: 59µg | Zinc: 2mg | Netto koolhydraten: 2g | Macro Vetten: 71% | Macro Koolhydraten: 2% | Macro Eiwitten: 27%