Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Keto tomatenketchup

Deze tomatenketchup past goed binnen het keto dieet en is makkelijk om te maken.
Voorbereidingstijd10 min
Gang: Dips & koude sausjes
Keuken: Amerikaans
Porties: 10 personen
calorieën: 66kcal

Equipment

  • Staafmixer
  • Maatlepeltjes

Ingrediënten

  • 100 gram avocado
  • 100 gram tomaten
  • 50 ml extra vierge olijfolie (Taggiasche of een ander wat milder smakende olijfolie)
  • 2 eetlepels (appel)azijn
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • ¼ theelepel uienpoeder
  • ¼ theelepel milde paprikapoeder
  • theelepel gemalen kruidnagel
  • theelepel zout
  • 75 ml tomatenpuree

Instructies

  • Was de tomaten, dep droog en snij in stukjes.
  • Doe alle andere ingrediënten toe aan de beker van de staafblender.
  • Gebruik de blender om te pureren. Door eventueel extra paprikapoeder toe te voegen krijg je een rodere kleur.
    Blend tot een dikke saus met de staafblender
  • Een portie is 2 flinke eetlepels (maatlepels).
    keto tomatenketchup

Nutrition

Calorieën: 66kcal | Bruto koolhydraten: 2g | Eiwit: 1g | Vetten: 7g | Sodium: 34mg | Kalium: 105mg | Vezel: 1g | Vitamine A: 176IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 1mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine C: 3mg | Vitamine E: 1mg | Vitamine K: 6µg | Calcium: 3mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 10µg | IJzer: 1mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 6mg | Fosfor: 11mg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 1g | Macro Vetten: 84% | Macro Koolhydraten: 11% | Macro Eiwitten: 5%