Ga terug
+ servings

Keto tomatenketchup

10 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram avocado
  • 100 gram tomaten
  • 50 ml extra vierge olijfolie (Taggiasche of een ander wat milder smakende olijfolie)
  • 2 eetlepels (appel)azijn
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • ¼ theelepel uienpoeder
  • ¼ theelepel milde paprikapoeder
  • theelepel gemalen kruidnagel
  • theelepel zout
  • 75 ml tomatenpuree

Voedingswaardes

Calorieën: 66kcal
,
Eiwitten: 1g
,
Bruto koolhydraten: 2g
,
Netto koolhydraten: 1g
,
Vetten: 7g
,
Macro vetten: 84%
,
Macro koolhydraten: 11%
,
Macro eiwitten: 5%

Instructies

  • Was de tomaten, dep droog en snij in stukjes.
  • Doe alle andere ingrediënten toe aan de beker van de staafblender.
  • Gebruik de blender om te pureren. Door eventueel extra paprikapoeder toe te voegen krijg je een rodere kleur.
    Blend tot een dikke saus met de staafblender
  • Een portie is 2 flinke eetlepels (maatlepels).
    keto tomatenketchup