Snij de broccoli in kleine stukjes. Breng een steelpan met water aan de kook en zodra het water kookt doe je de broccoli stukjes in de pan. Blancheer de broccoli 1 minuut in het kokende water.
Laat de broccoli goed uitlekken in een vergiet.
Rasp de Parmezaanse kaas en de jonge kaas. Snij de mozzarella in kleine stukjes.
Klop de eieren goed los in een kom.
Voeg de kaas, broccoli en mosterd aan de eieren toe. Meng goed door elkaar heen.
Voeg dan het knoflookpoeder en bakpoeder toe en roer weer goed door elkaar heen.
Vul bij voorkeur een siliconen muffin tray met het broccoli-kaas eierbeslag en bak in een minuut of 10 gaar. Je kan ook papieren muffin cases gebruiken, alleen zijn die moeilijk eraf te halen.
Als je een saté prikker in het midden van een muffin steekt moet hij er schoon (zonder beslag) uitkomen. Dan zijn je muffins klaar.