Ga terug
+ servings
Bord met Gegrilde Mediterraanse groenten met halloumi

Mediterraanse gegrilde groenten met halloumi en muntdip

4 personen
15 minuten
30 minuten

Ingrediënten

  • 0.5 citroen

Gegrilde groenten

  • 225 gram (baby) aubergines
  • 300 gram (baby) courgettes
  • 100 gram kleine gekleurde paprika's (snack paprika's)
  • paar muntblaadjes (om te garneren)
  • 500 gram halloumi
  • 20 gram milde chili pepers (optioneel)
  • 250 gram vleestomaat
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels zwarte olijven (om te garneren)

Vinaigrette

  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel rode wijnazijn
  • peper en zout

Munt dip

  • 200 ml creme fraiche
  • 5 gram muntblaadjes
  • 0.5 theelepel limoenrasp
  • 0.25 theelepel knoflookpoeder

Voedingswaardes

Calorieën: 880kcal
,
Eiwitten: 32g
,
Bruto koolhydraten: 13g
,
Netto koolhydraten: 9g
,
Vetten: 79g
,
Macro vetten: 80%
,
Macro koolhydraten: 6%
,
Macro eiwitten: 14%

Instructies

  • Snij de halloumi met een scherp mes in plakken van ongeveer 0,5-1,0 cm.
  • Pers de citroen uit. Doe de plakken halloumi in een kom. Schenk het citroensap erover en doe er water bij totdat de halloumi net onder water staat. Laat dit 10-15 minuten staan. Hierdoor wordt de halloumi veel minder zout. De halloumi daarna wel goed droog deppen met wat keukenpapier.

Gegrilde groenten

  • Verwarm de oven voor op 100° Celcius.
  • Was de courgette en dep droog met wat keukenpapier. Snij in plakken van ongeveer 0,5 cm dik.
  • Was de aubergine en dep droog met wat keukenpapier. Snij de aubergine in plakken van 0,5 cm.
  • Was de paprika's en dep ze droog met wat keukenpapier. 
    Snoep paprika's op weegschaal
  • Halveer de paprika's en haal de zaadlijsten eruit.
  • Als je milde pepers hebt dan kan je de hele pepers gebruiken. Als je hete pepers hebt, verwijder dan de zaadlijsten en zaadjes als je niet van heet houdt.
    Houten snijplank met chili pepers
  • Smeer de aubergine plakken goed in met olijfolie (met een kwastje).
    Met olijfolie ingesmeerde plakken aubergine
  • Verhit de grillpan op matig hoog vuur.
    Hele hete grillpan zonder vet
  • Leg de met olijfolie ingesmeerde aubergine plakken in de pan en smeer dan de bovenkant van de plakken ook met olijfolie in.
    Aubergine plakken in grillpan
  • Grill de aubergine plakken totdat ze aan beide kanten een mooi bruin streepjes patroon krijgen. Haal ze dan uit de pan en leg ze op een bord in de warme oven.
    Bord met gegrilde aubergine plakken
  • Smeer de courgette plakken met olijfolie in en leg in de hete grillpan. Smeer nu ook de bovenkant van de courgette plakken met olijfolie in.
  • Zodra de courgette plakken aan beide kanten gegrilld zijn, ze uit de pan halen en op een bord in de warme oven zetten.
    Bord met gegrilde courgette plakken
  • Leg de paprika's en pepertjes in de grillpan en smeer met olijfolie in. Haal ze uit de grillpan zodra ze bruine streepjes hebben en leg ze op een bord in de voorverwarmde oven.
    Paprika's en pepers in grillpan
  • Smeer de halloumi in met olijfolie en leg dan in de grillpan op matig-hoog vuur. Als de halloumi aan de pan plakt, eventueel wat meer olijfolie toevoegen.
    halloumi in grillpan
  • Snij de vleestomaat in plakken van ongeveer 1 cm en besmeer ze met olijfolie. Leg de plakken tomaat in de hete grillpan. Smeer ook de bovenkant van de plakken met olijfolie in.
  • Leg alle gegrilde groenten en halloumi op een bord.
    Bord met Gegrilde Mediterraanse groenten met halloumi

Vinaigrette

  • Meng de olijfolie met de azijn in een kopje door elkaar heen. Maak op smaak met peper en zout. Drizzle over de gegrilde groenten en halloumi.

Munt dip

  • Hak of knip de munt in kleine stukjes.
  • Zest de limoen. Een halve theelepel zest is ongeveer de zest van een halve limoen.
  • Doe de munt, knoflookpoeder, limoenrasp in een kom.
  • Voeg de crème fraîche toe en meng door elkaar heen. Serveer bij de groenten en halloumi.
    Kom met munt dip