450gramzalmfiletbijvoorbeeld diepvries zalm van de Aldi
100gramroomboter
1citroen
1theelepelgrof zeezout
vers gemalenpeper
Gesauteerde asperges met prei
600gramgroene asperges
100gramprei
50gramroomboter
1theelepelgrof zeezout
300mlcreme fraiche
1bosui
Voedingswaardes
Calorieën: 627kcal
,
Eiwitten: 28g
,
Bruto koolhydraten: 14g
,
Netto koolhydraten: 10g
,
Vetten: 53g
,
Macro vetten: 74%
,
Macro koolhydraten: 9%
,
Macro eiwitten: 17%
Instructies
Verwarm de oven voor op 200º celsius.
Zalm met citroen uit de oven
Als je diepvries zalm gebruikt, ontdooi deze dan eerst.
Vet een ovenschaal in met boter of leg een stuk bakpapier in de ovenschaal.
Leg de stukken zalm in de ovenschaal.
Spoel de citroen af en droog de citroen met keukenpapier. Snijdt de citroen dan in 1 cm dikke plakken. Leg de plakken citroen op de zalm.
Strooi zout en peper over de zalm met citroen.
Snijdt nu de boter in 1 cm dikke plakken en verdeel de boter over de vis.
Bak de zalm in 15-20 minuten gaar.
Gesauteerde asperges met prei
Was de asperges en snijdt ze in stukjes van 2-3 cm. Houdt de asperge-punten apart.
Halveer de prei in de lengte en snijdt de prei dan in kleine stukken van 2 cm. Gebruik de hele prei. Was de prei heel erg goed zodat er nergens meer zand is. Dep droog.
Smelt de boter met de olijfolie op matig vuur in een braadpan (boter mag niet bruin worden). Sauteer de prei en asperges voor ongeveer 5 minuten en voeg dan de asperge punten toe. Sauteer het geheel nog eens 5 minuten.
Leg de gesauteerde prei en asperges op een bord en sprinkel er wat grof zeezout over heen. Leg de zalm met dille hier bovenop.
Creme fraiche dip
Maak het bosuitje schoon en snij in kleine stukjes. Meng door de creme fraiche heen en serveer als dip voor bij de zalm.