Plet de teentjes knoflook met de zijkant van een groot mes. Je kan het velletje nu makkelijk eraf halen. Snij de knoflook dan in kleine stukjes en doe in de kom.
Schil de gember en snij de gember in kleine stukjes.
Snij de chili peper in kleine stukjes of in kleine ringetjes en voeg aan de kom toe. Voeg ook de kerrie poeder toe en mix alles door elkaar.
Voeg ook de kerrie poeder aan de kom toe en mix alles door elkaar.
Verwarm de kokosolie in een grote braadpan.
Zodra de kokosolie gesmolten is, het vuur lager zetten en de mosterdzaadjes toevoegen en die laten poppen.
Voeg nu de inhoud van de kom aan de braadpan toe en laat op matig vuur 5 minuten zachtjes bakken. De ui moet mooi zacht worden.
Doe nu de chili poeder en kurkuma in de (lege) kom met een klein scheutje (1-2 eetlepels) kokosmelk. Meng door elkaar en voeg toe aan de braadpan. Laat 1 minuut sudderen.
Doe het blik tomaten in de kom en voeg de kokosmelk toe. Meng goed door elkaar.
Voeg het kokosroom-tomaten mengsel toe aan de braadpan en leg de stukken visfilet in de braadpan. Kook op matig vuur in 20 minuten gaar. Het moet pruttelen, maar niet heel hard koken, want dan kook je de vis kapot. Als het te droog wordt, kan je een scheutje kokoswater toevoegen. Je wil een mooie niet te dunne en niet te dikke saus.
Doe de koriander in een kom met heel koud water en laat een aantal minuten staan. Daarna de koriander droogdeppen met keukenpapier en gebruiken om te garneren.