Ga terug
+ servings
Zelf harissa maken

Harissa

300 ml
20 minuten
20 minuten

Ingrediënten

  • 70 gram gemengde (hete) chili's
  • 1 rode paprika
  • 3 stukken zongedroogde tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel kurkuma
  • 30 ml extra vierge olijfolie
  • 0.5 citroen
  • 0.5 theelepel karwijzaadjes of venkelzaadjes Verkrijgbaar bij AH
  • 0.5 theelepel komijnzaadjes Verkrijgbaar bij AH
  • 0.5 theelepel korianderzaadjes Verkrijgbaar bij AH

Voedingswaardes

Calorieën: 1kcal
,
Eiwitten: 1g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 0g
,
Vetten: 1g
,
Macro vetten: 53%
,
Macro koolhydraten: 24%
,
Macro eiwitten: 24%

Instructies

  • Verwarm de gril en/of oven voor op 175º Celcius.
  • Week de zongedroogde tomaatjes 10-15 minuten in wat kokend water zodat ze net onder staan.
  • Spoel de paprika en chilipepers af en dep droog met keukenpapier. Leg ze dan onder de gril totdat ze beginnen te blisteren (ongeveer 15-30 minuten).
  • Rooster nu de karwijzaadjes, komijnzaadjes en korianderzaadjes een paar minuten in een droge koekepan (dus geen olie toevoegen) op matig hoog vuur.
  • Maak de zaadjes dan fijn met een vijzel en doe ze dan in een beker voor een handblender of een kleine kom voor een keukenmachine.
    Hier let je op als je een vijzel wilt kopen
  • Zodra de chili pepers en paprika klaar zijn, iets laten afkoelen en de zaadlijsten eruit halen. Trek ook zoveel mogelijk het vel eraf en snij het vlees in stukjes. Doe in de beker voor de handblender.
  • Laat de tomaatjes uitlekken en snij in kleine stukjes. Voeg toe aan de beker/kom.
  • Maak de knoflook schoon en snij in kleine stukjes. Voeg toe aan de beker/kom. Voeg nu ook het zout, de kurkuma, olijfolie en het sap van de citroen toe en blend met de blender tot een pasta.
  • Je kan deze harissa pasta gebruiken om kip te marineren (zie recept voor Harissa kip of spiesjes). Wat je niet direct nodig hebt, kun je in een glas afgedekt in de koelkast bewaren of in een ijsblokjes tray invriezen.