Knapperige makreelfilet met een heerlijke Aziatische saus
4personen
15 minutenminuten
20 minutenminuten
Ingrediënten
Makreelfilet
600grammakreelfiletmet huid
1citroen
zout en peper
Aziatische saus
1teentjeknoflook
3cmverse gemberwortel
1bosui
1rode chili peper
2limoenen
2takjesverse koriander
6eetlepelsextra vierge olijfolie
4eetlepelsKikkoman Tamari soja saus
Voedingswaardes
Calorieën: 456kcal
,
Eiwitten: 32g
,
Bruto koolhydraten: 8g
,
Netto koolhydraten: 6g
,
Vetten: 33g
,
Macro vetten: 65%
,
Macro koolhydraten: 7%
,
Macro eiwitten: 28%
Instructies
Begin met het maken van de saus, want de vis is heel snel klaar!
Maak de gember schoon door de buitenkant eraf te snijden en snij in heel kleine stukjes.
Pel het knoflookteentje en snij ook in heel kleine stukjes.
Was de chili peper, dep droog en snij open. Afhankelijk van hoe scherp het pepertje is, haal je de zaadjes eruit en gooi die weg. Als het pepertje vrij mild is en je houdt van pittig, hou de zaadjes en de zaadlijst er dan in. Snij de peper in heel kleine stukjes.
Was de koriander en dep droog. Haal de blaadjes van de takjes af en voeg aan het kommetje toe.
Was het bosuitje en dep droog. Snij in kleine ringetjes en voeg aan het kommetje toe. Als je het uiteinde van het bosuitje met een paar cm er nog aan in een glaasje water zet, groeit het bosuitje weer aan.
Zest de limoenen met een zesteur en voeg aan de kom toe.
Pers de limoenen uit. Altijd eerst zesten en dan persen, want zodra je de limoen uitgeperst hebt is het veel moeilijker om te zesten of te raspen.
Voeg de Tamari soja saus en de olijfolie ook aan de beker toe en meng goed door elkaar heen. Schenk dit nu in het kommetje en meng het goed door elkaar heen. Zet vervolgens in de koelkast zodat de smaak zich verder kan ontwikkelen.
Makreel grillen
Zet een (bij voorkeur gietijzeren) grilpan op hoog vuur. Laat de pan heel heet worden.
Zodra de pan heel heet is, wat olijfolie in de pan doen. Leg de makreel met de huid naar beneden in de grillpan. Bak een aantal tegelijk.
Strooi een beetje zout en peper over de makreel filet en rasp er wat citroenschil over. Zet het vuur een beetje lager naar matig-hoog en laat de makreel ongeveer 8 minuten bakken. Draai de makreel nu om met een bakspaan of bakspatel en bak nog een paar seconden (het gaat nu heel snel).
Leg op een bord en bak de rest van de vis op dezelfde manier. Altijd huid naarbeneden want dan wordt de vis lekker knapperig!