Ga terug
+ servings

Keto lijnzaadbrood

3 personen
10 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels lijnzaadmeel
  • 3 eetlepels amandelmeel
  • 2 eetlepels hennepmeel
  • 4 eetlepels psyllium
  • 25 gram bakpoeder ongeveer 1.5 zakje
  • 2 eetlepels roomboter gesmolten
  • 3 eieren gesplitst
  • 1 eetlepel sesamzaadjes optioneel

Voedingswaardes

Calorieën: 306kcal
,
Eiwitten: 12g
,
Bruto koolhydraten: 22g
,
Netto koolhydraten: 7g
,
Vetten: 21g
,
Macro vetten: 58%
,
Macro koolhydraten: 27%
,
Macro eiwitten: 15%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180° celsius.
  • Smelt de boter in een steelpannetje op matig-laag vuur. De boter mag niet bruin worden.
  • Splits de eieren in eidooiers en eiwitten. Het gaat er vooral om dat je mooie eiwitten krijgt zonder dat er dooier bij zit, want je moet ze goed stijf kunnen kloppen. Als er wat eiwit bij de dooiers zit, dan geeft dat niks.
    Zo splits je een ei
  • Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar. Vooral zorgen dat de bakpoeder goed verspreid is en niet meer zichtbaar is.
  • Klop de eidooiers los en roer één eetlepel gesmolten boter er doorheen. Voeg toe aan de droge ingrediënten en meng goed door elkaar heen. Het beslag is nu nog vrij droog.
  • Klop de eiwitten in een schone beker of kom totdat ze helemaal stijf zijn. Ik doe dit met een staafmixer, maar het kan ook met een handmixer. Schep de eiwitten voorzichtig met een vork door het broodbeslag. Je wilt dat de eiwitten goed verdeeld zijn door het beslag, maar zonder ze alle lucht verliezen.
  • Doe het beslag in een glazen schaal die in de magnetron kan. Zet de magnetron op de hoogste stand en bak 3 minuten.
  • Haal de schaal uit de magnetron en keer om op een snijplank. Je kan het brood nu voordat je het afbakt met 1 eetlepel gesmolten boter insmeren en er dan sesamzaadjes overheen doen.
  • Bak het brood in ongeveer 10 minuten af in de oven.