Ga terug
+ servings
Snelle tomatensoep met balletjes

Snelle tomatensoep met balletjes

4 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • 800 gram tomatenblokjes in blik (2 blikken Jumbo tomatenblokjes)
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 liter water
  • 1 theelepel tijm (vers of gedroogd)
  • theelepel zout
  • theelepel vers gemalen peper
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • 60 ml 35% slagroom

Voedingswaardes

Calorieën: 222kcal
,
Eiwitten: 12g
,
Bruto koolhydraten: 6g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 16g
,
Macro vetten: 67%
,
Macro koolhydraten: 11%
,
Macro eiwitten: 22%

Instructies

  • Pureer de blokjes tomaat met sap met een staafblender.
    tomatenblokjes pureren met staafblender
  • Doe de gepureerde tomaat in een pan en voeg het water en de tijm toe en roer even door elkaar heen. Breng aan de kook op matig-hoog vuur.
    Pan met gepureerde tomaten, water en tijm
  • Maak het gehakt op smaak met peper, nootmuskaat en zout.
  • Maak kleine gehaktballetjes terwijl de tomatensoep aan het opwarmen is. Je kan dit eventueel ook al van te voren doen en in een bakje in de koelkast bewaren.
    Snijplank met kleine gehaktballetjes
  • Doe de gehaktballetjes voorzichtig in de pan met tomatensoep en laat op matig vuur zachtjes borrelen zodat het gehakt snel kan garen.
  • Serveer de tomatensoep met een scheutje room.
    Snelle tomatensoep met balletjes