Ga terug
+ servings
Kom met Indiase boterkip

Indiase boterkip

4 personen
10 minuten
45 minuten

Ingrediënten

1e Marinade

  • 1000 gram kippendijen (zonder bot en zonder vel)
  • ½ citroen
  • 1 theelepel chili poeder
  • ½ theelepel zout

2e Marinade

  • 200 gram labneh
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember
  • ¼ theelepel kurkuma
  • ½ eetlepel Garam Masala
  • 1 eetlepel extra vierge Taggiasca olijfolie (of gesmolten grasboter of roomboter)

Saus

  • 60 gram grasboter (of roomboter)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 3 groene cardamom peultjes
  • 3 kruidnagels
  • 1 kaneel stokje
  • 1 groene chili peper
  • 25 gram amandelen
  • 100 ml slagroom
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik (of verse tomaten)

Voedingswaardes

Calorieën: 640kcal
,
Eiwitten: 55g
,
Bruto koolhydraten: 10g
,
Netto koolhydraten: 7g
,
Vetten: 42g
,
Macro vetten: 59%
,
Macro koolhydraten: 6%
,
Macro eiwitten: 34%

Instructies

Labneh

  • Voor dit recept heb je labneh nodig. Voor 4 personen laat je 1 liter yoghurt minimaal 2 uur uitlekken. Hier kan je lezen hoe je labneh maak.
    Labneh maken

1e Marinade

  • Pers de citroen uit.
    Citroen op citroenpers
  • Snij de kippendijtjes in stukken snijden van zo'n 2-3 cm. Doe in een kom en voeg de chilipoeder, zout en het citroensap toe.
  • Meng goed door elkaar heen en zet minimaal een half uur in de koelkast.
    Eerste marinade van de kip

2e Marinade

  • Doe de labneh in een kom.
    Stevige labneh in theedoek
  • Maak de knoflook en gember schoon en rasp fijn of gebruik een knoflookpers. Voeg toe aan de kom met labneh.
  • Doe de kurkuma en Garam Masala en de olie bij de labneh en meng goed door elkaar heen.
    Labneh marinade in een kom
  • Doe de stukken kip in de kom met labneh marinade en roer door zodat alle kip bedekt is. Zet minimaal 2 uur in de koelkast.

Kip garen

  • Smelt de helft van de boter in een wok.
  • Voeg de kip met de marinade toe en laat op matig vuur in een minuut of 20 garen.
    Gemarineerde kip in een wok

Saus

  • Maal de amandelen niet te fijn in een kruidenmolen of hak ze fijn met een mes.
    Amandelen in kruidenmolen
  • Maak de knoflook en gember schoon en rasp fijn of gebruik een knoflookpers. Voeg toe aan de kom met labneh.
  • Verhit de rest van de boter in een braadpan op matig hoog vuur. Voeg de gember-knoflook en de specerijen toe. Gebruik een vijzel om de kaneel stokjes fijn te maken (dus doe niet zoals op de foto, want dan krijg je houterige stukjes).
    Braadpan met specerijen mix voor de saus
  • Zodra de specerijenmix een minuut of 3-4 op matig vuur gebakken heeft, voeg je de tomaten toe. Als je verse tomaten gebruikt, snij ze dan eerst in kleine stukjes.
    Tomaten-specerijen basis voor de saus
  • Schep nu het vocht uit de wok met kip bij de tomatensaus.
  • Laat de kip nog 5 minuten in de wok garen op matig-hoog vuur. Schep af en toe om zodat de kip niet aanbrandt.
    Gegaarde kip in wok
  • Schep de kip in pan met de saus.
  • Serveer met een scheutje slagroom.
    Kom met Indiase boterkip