Ga terug
+ servings
Rond blok met pittige vegetarische kaas

Pittige vegetarische kaas

5 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram labneh (gemaakt van 1 liter volle bio yoghurt van Jumbo)
  • 150 gram feta (Salakis)
  • 150 gram geitenkaas (Jumbo geitenkaas naturel)
  • 1 eetlepel oregano (gedroogd)
  • 1 eetlepel chipotle (gemalen)
  • 0.5 eetlepel fleur de sel (grof) (ander zout kan ook, maar halveer de hoeveelheid en proef eerst)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel komijn (gemalen)
  • 1 theelepel koriander (gemalen)
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel kruidnagel (gemalen)
  • 1 theelepel piment (allspice)
  • 1 theelepel witte peper

Voedingswaardes

Calorieën: 220kcal
,
Eiwitten: 14g
,
Bruto koolhydraten: 7g
,
Netto koolhydraten: 5g
,
Vetten: 16g
,
Macro vetten: 63%
,
Macro koolhydraten: 12%
,
Macro eiwitten: 25%

Instructies

  • Schraap de heel dikke labneh van de theedoek af en doe in een ruime kom.
    Labneh in een kom
  • Snij de feta is kleine blokjes (van 1 cm bij 1 cm of nog kleiner).
    Snijplank met blokjes feta
  • Snij de geitenkaas ook in kleine blokjes, ik gebruik Jumbo geitenkaas en die is wat plakkerig.
    Jumbo geitenkaas en Salakis feta
  • Doe de feta en geitenkaas bij de labneh in de kom. Meng door elkaar heen. Je maakt de blokjes niet kapot.
    Kom met labneh, feta en geitenkaas
  • Meng in een kommetje alle kruiden, specerijen en het zout door elkaar heen.
    Pittige specerijen en kruiden
  • Meng de specerijen en kruiden nu door de kaas heen. Je mengt met een vork en het geeft niet dat de stukjes feta wit blijven.
    Kruiden en specerijen in de kom met kaas
  • Doe de kaas nu in een kaasdoek en leg in de pers. Ik pers op 10 kilo en dan is de kaas in zo'n 4 uur klaar. Je kan ook een zwaar gewicht, bijvoorbeeld een grote pot zout bovenop de kaas leggen en je kaas dan langere tijd persen.