Verhit de boter in de wok.
Zodra de boter gesmolten is, de specerijen toevoegen en op matig vuur laten bakken. De kaneel tot poeder malen of gemalen kaneel gebruiken, want anders krijg je houterige stukjes in je saus.
Maak de knoflook en gember schoon en maak in een pasta, door heel fijn te snijden of te raspen of gebruik een knoflookpers.
Voeg de knoflook-gember pasta aan de wok toe. Laat op laag-matig vuur garen.
Snij de paneer in blokjes.
Voeg de paneer aan de wok toe. Laat 3-5 minuten meekoken op laag vuur.
Voeg nu de tomatensaus toe en meng door elkaar heen. Je kan eventueel een beetje extra water toevoegen.
Meng de mascarpone met de slagroom.
Voeg een paar eetlepels heet water aan de mascarpone en slagroom mix toe en meng goed door elkaar heen met een garde, zodat je een wat vloeibare saus krijgt.
Knip de koriander in stukjes.
Garneer de Paneer Butter Masala met de room en koriander.