Ga terug
+ servings
Schaal met Paneer Butter Masala

Paneer Butter Masala

4 personen
5 minuten
25 minuten

Ingrediënten

Masala saus

  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 ui
  • 12 amandelen
  • 3 kardemom peultjes
  • 1 theelepel chili poeder
  • 1 theelepel Garam Masala
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 0,75 theelepel zout
  • 1 eetlepel kokosolie

Specerijen

  • 0,5 kaneelstokje
  • 1 laurierblad
  • 2 kardemom peultjes
  • 3 kruidnagels

Paneer

  • 1,5 eetlepel boter
  • 2,5 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel Kasuri Methi
  • 2 eetlepels Mascarpone
  • 1 eetlepel slagroom
  • 2 eetlepels verse koriander
  • 450 gram paneer

Voedingswaardes

Calorieën: 524kcal
,
Eiwitten: 20g
,
Bruto koolhydraten: 16g
,
Netto koolhydraten: 12g
,
Vetten: 43g
,
Macro vetten: 73%
,
Macro koolhydraten: 12%
,
Macro eiwitten: 15%

Instructies

Saus

  • Maak de ui schoon en snij in stukjes. Verhit de kokosolie in de wok. Zodra de olie heet is de hele kardemompeulen en de ui toevoegen. Laat op matig vuur bakken.
  • Zodra de ui doorzichtig wordt, de tomatenblokjes met sap toevoegen en 5 minuten laten garen.
  • Voeg nu de amandelen, chili poeder, Garam Masala en gemalen koriander toe. Laat een paar minuten meekoken op matig vuur.
  • Haal van het vuur af, laat een beetje afkoelen. Blend met een handblender tot een kruidenpasta.
    Handblender in beker met tomatensaus
  • Voeg een kop water toe en meng door elkaar heen.
    Tomatensaus met toegevoegd water

Paneer

  • Verhit de boter in de wok.
    Wok met boter
  • Zodra de boter gesmolten is, de specerijen toevoegen en op matig vuur laten bakken. De kaneel tot poeder malen of gemalen kaneel gebruiken, want anders krijg je houterige stukjes in je saus.
  • Maak de knoflook en gember schoon en maak in een pasta, door heel fijn te snijden of te raspen of gebruik een knoflookpers.
    Knoflookpers met gember en knoflook
  • Voeg de knoflook-gember pasta aan de wok toe. Laat op laag-matig vuur garen.
  • Snij de paneer in blokjes.
  • Voeg de paneer aan de wok toe. Laat 3-5 minuten meekoken op laag vuur.
  • Voeg nu de tomatensaus toe en meng door elkaar heen. Je kan eventueel een beetje extra water toevoegen.
    Wok met paneer in saus
  • Meng de mascarpone met de slagroom.
    Kom met mascarpone en room
  • Voeg een paar eetlepels heet water aan de mascarpone en slagroom mix toe en meng goed door elkaar heen met een garde, zodat je een wat vloeibare saus krijgt.
    Kom met mascarpone, slagroom en heet water
  • Knip de koriander in stukjes.
    Snijplank met koriander
  • Garneer de Paneer Butter Masala met de room en koriander.
    Schaal met Paneer Butter Masala