Ga terug
+ servings
Pizza Margherita

Pizza Margherita

2 personen
10 minuten
30 minuten

Ingrediënten

Pizza bodem

  • 4 eieren
  • 200 gram geraspte jonge kaas
  • 1 eetlepel psyllium
  • 0.25 theelepel zout
  • 2 eetlepels roomboter

Pizza toppings

  • 200 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 300 gram mozzarella (uitlekgewicht)
  • 5 gram basilicum

Voedingswaardes

Calorieën: 1117kcal
,
Eiwitten: 71g
,
Bruto koolhydraten: 12g
,
Netto koolhydraten: 9g
,
Vetten: 87g
,
Macro vetten: 70%
,
Macro koolhydraten: 4%
,
Macro eiwitten: 25%

Instructies

Pizza bodem

  • Verwarm de oven voor op 180° celsius.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
  • Klop de eieren los met het zout. Je kan dit met een garde of met een vork doen.
    Kom met eieren en zout
  • Rasp de kaas.
  • Smelt de roomboter in de magnetron of in een steelpannetje.
    Gesmolten roomboter in een kopje
  • Doe de geraspte kaas en psyllium bij de eieren.
    Losgeklopte eieren met de geraspte kaas en psyllium
  • Voeg de roomboter toe en meng goed door elkaar heen.
    Kom met eierbeslag en roomboter
  • Spreid het eimengsel uit over de bakplaat. Als je een ronde pizza wilt, kan je het in een ingevette springvorm doen.
    Ovenplaat met eierbeslag
  • Zodra de oven voorverwarmd is, in de oven zetten en ongeveer 20 minuten laten bakken totdat de bodem lichtverend aanvoelt.
    Keto pizza bodem

Topping

  • Maak nu een tomatensaus door de tomaten uit blik te pureren met een staafblender.
  • Doe de gepureerde tomaten in een kom en voeg de tomatenpuree toe.
    Tomatenblokjes en tomatenpuree
  • Knip de helft van de basilicumblaadjes in stukjes en roer door de tomatensaus.
    Tomatensaus met basilicum
  • Smeer de pizza bodem in met de tomatensaus.
    Pizzabodem met tomatensaus
  • Laat de mozzarella goed uitlekken en snij in plakken.
    Houten snijplank met plakken mozzarella
  • Verdeel de mozzarella over de pizza bodem en zet weer in de oven.
    Plakken mozzarella op de pizza
  • Zodra de mozzarella gesmolten is, versier je de pizza met de rest van de basilicumblaadjes.
    Pizza Margherita