Verwarm de oven voor op 175° Celsius.
Snij de aubergine in plakjes en strooi hier wat zout over. Laat 10 minuten staan.
Doe de tomatenblokjes met het sap in een beker van een handblender en pureer totdat je een gladde tomatensaus hebt.
Snij de mozzarella in plakjes.
Rasp de Parrano.
Veeg de druppeltjes van de plakjes aubergine af met wat keukenpapier.
Verhit een grillpan met 1/4 van de olijfolie op hoog vuur.
Leg de plakjes aubergine in de hete grillpan en bestrijk ze met 1/4 van de olijfolie.
Draai de aubergine plakjes na 3 minuten zodat ze aan beide kanten mooie bruine streepjes krijgen.
Leg de plakjes aubergine op de bodem van de ovenschaal.
Verdeel een deel van de tomatensaus over de aubergine en strooi hier de helft van de oregano over heen.
Leg plakjes mozzarella op de aubergine.
Strooi Parrano over de mozzarella.
Gril de rest van de aubergine met de rest van de olie en herhaal de bovenstaande stappen.
Zet de parmigiana 10 minuten in de voorverwarmde oven. Was de basilicum en snij in grove stukken. Strooi over de ovenschaal voordat je serveert.