Ga terug
+ servings
Keto parmigiana in ovenschaaltjes

Keto parmigiana

2 personen
10 minuten
20 minuten

Ingrediënten

  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 aubergine
  • 400 gram tomatenblokjes in blik
  • 1 theelepel oregano
  • 300 gram mozzarella
  • 100 gram Parrano
  • 5 gram basilicum
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 1134kcal
,
Eiwitten: 53g
,
Bruto koolhydraten: 25g
,
Netto koolhydraten: 17g
,
Vetten: 93g
,
Macro vetten: 73%
,
Macro koolhydraten: 9%
,
Macro eiwitten: 18%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175° Celsius.
  • Snij de aubergine in plakjes en strooi hier wat zout over. Laat 10 minuten staan.
    Houten snijplank met plakken aubergine met zout
  • Doe de tomatenblokjes met het sap in een beker van een handblender en pureer totdat je een gladde tomatensaus hebt.
    Tomatenblokjes met sap in beker van handblender
  • Snij de mozzarella in plakjes.
  • Rasp de Parrano.
    Houten snijplank met Parrano
  • Veeg de druppeltjes van de plakjes aubergine af met wat keukenpapier.
    Plakken aubergine met vochtdruppeltjes
  • Verhit een grillpan met 1/4 van de olijfolie op hoog vuur.
    Grillpan met olijfolie
  • Leg de plakjes aubergine in de hete grillpan en bestrijk ze met 1/4 van de olijfolie.
  • Draai de aubergine plakjes na 3 minuten zodat ze aan beide kanten mooie bruine streepjes krijgen.
  • Leg de plakjes aubergine op de bodem van de ovenschaal.
  • Verdeel een deel van de tomatensaus over de aubergine en strooi hier de helft van de oregano over heen.
    Ovenschaal met aubergine in tomatensaus
  • Leg plakjes mozzarella op de aubergine.
  • Strooi Parrano over de mozzarella.
  • Gril de rest van de aubergine met de rest van de olie en herhaal de bovenstaande stappen.
  • Zet de parmigiana 10 minuten in de voorverwarmde oven. Was de basilicum en snij in grove stukken. Strooi over de ovenschaal voordat je serveert.
    Keto parmigiana in ovenschaaltjes