Zet een kom die straks in de magnetron kan op je keukenweegschaal. Weeg het amandelmeel en zet je weegschaal dan opnieuw op nul.
Voeg nu de mozzarella toe en zet de weegschaal daarna opnieuw op nul.
Voeg de roomkaas toe.
Meng de geraspte mozzarella kaas met het amandelmeel en de roomkaas al een beetje door elkaar heen.
Zet dit beslag 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Haal het beslag uit de magnetron en roer even goed door.
Zet het voor de tweede keer, 30 seconden lang op de hoogste stand in de magnetron.
Klop ondertussen het ei los in een kommetje of beker.
Voeg nu de baksoda of bakpoeder, de psyllium en de helft van het ei aan de kom met het beslag toe. Maak in een mooi elastisch deeg. Als het deeg te droog is meer ei toevoegen. Als het deeg te plakkerig is, een beetje extra psyllium toevoegen en de volgende keer minder ei toevoegen. Verdeel het deeg in worstjes.
Snij het deeg in stukjes van zo'n 1,5 tot 2 cm en prak elk stukje een heel klein beetje met een vork, zodat de streepjes van de vork erop staan.
Smelt de boter in een koekenpan op matig vuur.
Bak de gnocchi 5 minuten in de koekenpan op matig vuur. Terwijl de gnocchi aan het garen is kan je bijvoorbeeld een pesto saus maken.