Ga terug
+ servings
Houten bord met salade met gerookte eend en avocado

Salade met gerookte eend

1 persoon
5 minuten

Ingrediënten

  • 30 gram rucola
  • 30 gram gerookte eend
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel rode bessen (vers of diepvries)
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • ½ theelepel citroensap
  • peper en zout naar smaak

Voedingswaardes

Calorieën: 499kcal
,
Eiwitten: 11g
,
Bruto koolhydraten: 20g
,
Netto koolhydraten: 5g
,
Vetten: 45g
,
Macro vetten: 77%
,
Macro koolhydraten: 15%
,
Macro eiwitten: 8%

Instructies

  • Doe de rucola in een kom met koud water en laat even staan.
    Kom met water met rucola
  • Doe de olijfolie en citroensap in een kopje. Maak een vinaigrette van de olijfolie, citroensap (of witte wijnazijn) met wat zout en peper naar smaak. Je kan eventueel ook nog een klein beetje mosterd toe voegen.
    Keto vinaigrette maken
  • Laat de rucola uitlekken of doe in een sla centrifuge.
  • Leg de rucola op een bord.
  • Maak de avocado schoon en snij in mooie plakken (niet te dun).
  • Leg de plakjes gerookte eend op het bord.
  • Leg de avocado op het bord.
    Houten bord met rucola, avocado en gerookte eend
  • Versier met wat rode bessen. Ik gebruik meestal diepvries bessen (die haal ik uit de zakken met diepvries bosvruchten van de Jumbo, de andere vruchten kan je voor desserts, ijs of milkshake gebruiken).
    Houten bord met salade met gerookte eend en avocado
  • Dress met de vinaigrette.