60gramParmezaanse kaas(Parrano is een vegetarisch alternatief)
2teentjesknoflook
1eetlepelcitroenrasp
1eetlepelcitroensap
150mlextra vierge olijfolie
⅛theelepelversgemalen zwarte peper
Courgette spaghetti
1200gramcourgettes
½theelepelzout
Voedingswaardes
Calorieën: 589kcal
,
Eiwitten: 11g
,
Bruto koolhydraten: 14g
,
Netto koolhydraten: 9g
,
Vetten: 57g
,
Macro vetten: 84%
,
Macro koolhydraten: 9%
,
Macro eiwitten: 7%
Instructies
Macadamia pesto
Was de basilicum.
Maak de teentjes knoflook schoon en snij in kleine stukjes.
Zest de citroen.
Doe de basilicum, knoflook, macadamia nootjes, pijnboompitten en citroenzest in de kom van de keukenmachine.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Voeg de Parmezaanse kaas, peper, olijfolie en citroensap aan de kom van de keukenmachine toe.
Bewaar de pesto in de koelkast. Het is normaal als er wat olijfolie bovenop gaat drijven. Voor gebruik daarom even doorroeren.
Je kan deze pesto eventueel ook invriezen in een ijsblokjes tray. Je kan hem dan 6 maanden bewaren. Per persoon ontdooi je dan elke keer 2-3 ijsblokjes pesto.
Courgette spaghetti
Was de courgettes en snij de uiteinden er af.
Zet de courgette in een spiraalsnijder en maak in spaghetti. Als hoofdgerecht gebruik je één courgette per persoon.
Maak de juiste hoeveelheid courgette spaghetti. Voor een hoofdgerecht gebruik je één courgette per persoon.
Breng een ruime pan met water en wat zout aan de kook. Zodra het water kookt, de courgette spaghetti toevoegen en 2 minuten laten koken.
Laat de courgette spaghetti even in een vergiet uitlekken.
Meng de macadamia pesto door de courgette spaghetti heen.