Ga terug
+ servings
Biefstuk met kruidenboter

Biefstuk met kruidenboter

4 personen
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

Kruidenboter

  • 100 gram roomboter
  • 2 eetlepels platte peterselie
  • 1 eetlepel verse bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel citroensap
  • ¼ theelepel verse tijm of dragon
  • theelepel grof gemalen peper
  • theelepel zout

Biefstuk

  • 600 gram biefstuk
  • 2 eetlepels roomboter
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 544kcal
,
Eiwitten: 31g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 0g
,
Vetten: 47g
,
Macro vetten: 77%
,
Macro koolhydraten: 1%
,
Macro eiwitten: 23%

Instructies

Kruidenboter

  • Haal de boter een aantal uur van te voren uit de koelkast zodat het wat zachter wordt.
  • Was de peterselie en bieslook, dep droog en knip in kleine stukjes.
  • Sla met het lemmet van een groot mes op het teentje knoflook. Haal dan het vliesje er af en snij de knoflook in heel kleine stukjes.
  • Was de tijm of dragon. Als je tijm gebruikt, rits het dan van het takje af en gooi het takje weg. Als je dragon gebruikt, rits het dan ook van het takje en knip de naaltjes dan in kleine stukjes.
  • Doe alle ingrediënten voor de kruidenboter in een kom en meng goed door elkaar heen.
    Als de boter nog wat hard is, snij het dan met een kaasschaaf in dunne plakjes en meng die met de kruiden en het citroensap.
  • Wikkel de boter in wat keukenfolie en leg het in de vriezer om op te stijven. Als je niet alle boter nodig hebt, kan je de rest in de vriezer bewaren.

Biefstuk

  • Haal de biefstuk zo'n 20-30 minuten voordat je hem gaat bakken uit de koelkast.
  • Bestrooi de biefstuk met peper en zout (je kan dit ook achteraf doen als de biefstuk al gebakken is).
  • Doe de boter in de grillpan en laat de boter lichtbruin worden.
  • Leg de biefstuk in de pan. Bak aan beide zijden totdat hij de kerntemperatuur heeft bereikt die je wilt, zie de blog.
  • Laat de biefstuk 10 minuten rusten voordat je hem serveert.
    Hollandse biefstuk