100gram bleekselderij (bij voorkeur met wat bladeren)
150gramtomaat(1 grote trostomaat)
100gramgorgonzola
1eetlepelcitroensap
2eetlepelsextra vierge olijfolie
⅛theelepelversgemalen peper
zout naar smaak
Voedingswaardes
Calorieën: 324kcal
,
Eiwitten: 12g
,
Bruto koolhydraten: 6g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 29g
,
Macro vetten: 78%
,
Macro koolhydraten: 7%
,
Macro eiwitten: 14%
Instructies
Was de bleekselderij stengels en snij ze in dunne plakjes. Gebruik de bladeren ook
Was de tomaat en snij doormidden. Snij met een mesje het vruchtvlees met de zaadjes los en haal dit er met een theelepel uit. Je kan hier gazpacho van maken.
Snij de tomaat in kleine stukjes en doe in een kom met de bleekselderij.
Snij de gorgonzola in kleine stukjes.
Voeg de gorgonola toe aan de kom met de tomaat en bleekselderij.
Voeg de olijfolie, citroensap en versgemalen peper aan de kom toe en meng door elkaar heen.